Consecvență! Senatorul Țapu, de față cu Orban: „Susțin pe Cîțu!”

Ceea ce ar fi trebuit să fie o conferință de presă „pro-Orban” s-a transformat ieri, la Piatra Neamț, în una echilibrată Orban-Cîțu, grație declarațiilor făcute de președintele interimar, senator Eugen Țapu și de primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea.
În contrapondere la deputatul Laurențiu Leoreanu și primarul de Roman, Leonard Achiriloaie care și-au anunțat susținerea pro-Orban, Țapu și Carabelea și-au susținut anunțurile mai vechi (senatorul) sau de acum două zile (primarul) cum că îl vor președinte la nivel național pe actualul premier.

„Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid din Uniunea Europeană și cel mai democratic partid din România, așa că fiecare membru al PNL are dreptul la propria opțiune. 
Important este ca din această competiție internă, care este între colegi și nu între adversari sau dușmani politici, partidul să iasă, în final, întărit și să rămână unit.
De ce Florin Cîțu? Pentru că eu cred că e un om ajuns la maturitate, un om cu o pregătire profesională de excepție, dar cel mai important argument este că primul ministru, așa cum este în toate democrațiile consolidate, trebuie să fie și președintele partidului.
În Guvern, pe lângă deciziile administrative, se iau și decizii politice și astfel ne mărim șansele să câștigăm alegerile din 2024. 
Opțiunea mea și a primarului este publică și rămâne neschimbată.” – a spus senatorulorul PNL Eugen Țapu.

Primarul Carabelea și-a justificat susținererea pentru premier ca o garanție a sprijinirii de către Guvern a proiectelor de dezvoltare a orașului: „Eu astăzi sunt primar pentru că m-au ales oamenii din Piatra Neam. Prima mea responsabilitate este față de oraș, față de cetățenii orașului și față de proiectele de dezvoltare ale orașului.
Am angajamentul actualului Guvern pentru sprijinirea unor proiecte de dezvoltare în oraș, motiv pentru care mă simt dator față de Piatra-Neamț, de Zilele Orașului, să zic «Da! Prefer să dezvolt orașul acesta.»”.

D.V.

Lasă un răspuns