Conflictul „spontan” de la Tîrgu Neamț a început cu 12 ore înainte! Poliția Neamț a mințit OFICIAL o țară întreagă

Afirmațiile purtătoarei de cuvânt a IPJ Neamț cum că la Tîrgu Neamț ar fi fost vorba de „un conflict spontan” sunt încă o minciună gogonată difuzată în spațiul public de către Poliția Neamț.

În mesajele oficiale publicate de siteuri centrale de știri dar și în intervenția telefonică în direct la DIGI 24 (vezi video de mai jos), Georgiana Moșu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț spune și repetă „conflict spontan”, încercând să justifice că în filmări se vede, în primă fază, un singur polițist (Ovidiu Busuioc, în timp ce colegul lui de patrulă, Zăhăleanu, a rămas la mașină). Prezentatorul de la Digi 24 se miră de expresia „conflict spontan”, punctând că atâția pari, răngi, topoare nu puteau apărea instant…

Ce nu știu cei care se uită la TV sau citesc pe net afirmațiile transmise de conducerea IPJ Neamț (că purtătoarea de cuvânt nu vorbește de capul ei) știu însă locuitorii din Tîrgu Neamț și polițiștii din acel oraș. Dacă polițiștii nu pot vorbi public din diverse motive, tîrgnemțenilor nu le poate închide nimeni gura iar OAMENII SPUN CĂ AȘA-ZISUL CONFLICT SPONTAN IZBUCNISE DE DIMINEAȚĂ, că a avut mai multe momente de derulare. Mai mult, surse neoficiale apropiate de Poliția Tîrgu Neamț spun că șefii locali au fost anunțați de focarul de violență existent și că aceștia ar fi anunțat, la rândul lor, conducerea IPJ Neamț încă de la ora 12. Dar că șefii de la IPJ Neamț au întrebat, standard, dacă a murit cineva, le-au cerut celor de la Tg. Neamț să monitorizeze singuri situația (cu o singură patrulă de Ordine Publică!) și să mai sune la județ doar dacă e război civil. Ceea ce s-a și întâmplat la ora 21.20…

Conflictul a izbucnit de dimineață, pe la ora 9,30, în zona Pieței din Tîrgu Neamț. Și nu a fost doar un conflict verbal, s-a lăsat cu împinsături și loviri ușoare între două găști a câte 4-5 persoane. Apoi a început fugăreala prin oraș, pe hectare întregi din centrul orașului, dovadă că încă de la acel moment o patrulă de ordine publică a intervenit.

Din zecile de comentarii de pe net care confirmă faptul că IPJ Neamț nu a intervenit când conflictul era încă în fașă prin trimiterea de efective suplimentare, publicăm mai jos, în format printscreen, două, deocamdată:

Ba da, cei din interiorul Poliției Tg Neamț nu doar că știau ce e cu rromii gălăgioași dar chiar fix la acel moment (ora aproximativă 12 ziua) au anunțat conducerea IPJ Neamț. Dacă nu este așa, chiar îi invităm pe cei din conducerea IPJ să iasă public, să dezmintă această informație și să-i demită pe cei din conducerea Poliției Tîrgu Neamț.

Conducerea Poliției Județene a ascultat informațiile de la Tîrg – la amiază! – și a decis că nu trebuie luate măsuri speciale.

Oricum, pentru cei care cunosc mai puțin organizarea din IPJ Neamț, trebuie precizat că în afara informației punctuale de ieri, în instituție sunt anumite structuri speciale care tocmai cu asta se ocupă, culegerea informațiilor din mediile predispuse la violență. Deci chia rși fără informaia primită ieri de la Poliția Tg Neamt, conducerea IPJ nu știa ce se întâmplă. Probabil că cineva s/a gândit că e mai bine să țină ascuns gunoiul sub preș pentru că trimiterea mascaților în yonă și anunțarea Jandarmeriei ar fi trebuit raportate la București și nu dă bine să știe IGPR că la Neamț sunt probleme în stradă…

Oricum este imposibil de crezut că șefii Poliției Neamț – care au pus-o pe purtătoarea de cuvânt să iasă public cu aserțiunea „conflict spontan” – sunt mai puțini informați decât gospodinele din Tg Neamț care ieri făceau dulceață. Și atunci, de ce această minciună difuzată în spațiul public?

Vom reveni.

„A izbucnit un conflict spontan între două familii de etnie romă. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ. Întrucât persoanele de etnie romă nu au încetat actele de violenţă, au fost executate 5 focuri de avertisment în plan vertical, în vederea aplanării conflictului, fără a rezulta rănirea vreunei persoane. Efectivele existente la faţa locului au fost suplimentate cu forţe ale serviciului pentru acţiuni speciale din cadrul IPJ Neamţ, precum şi colegi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Poliţiştii desfăşoară în acest moment activităţi de cercetare la faţa locului, precum şi de identificare a persoanelor care au provocat conflictul”, a precizat agent de poliţie Moşu Georgiana, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ, citată de ObservatorTV.

VIDEO, purtătoarea de cuvânt a IPJ Neamț, mințind o țară întreagă că a fost „conflict spontan”:

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns