Conflict pe faţă în TNL Neamţ. Liderul de la Municipiu îl contestă pe cel de la Judeţ… VIDEO

Conflictul ţinut până acum în spatele uşilor de partid, din TNL Neamţ, a fost scos la vedere în conferinţa de presă a PNL Piatra Neamţ. Măsurându-şi atent cuvintele şi dând impresia că vine cu un răspuns prestabilit (la ceea ce jurnaliştii numesc „întrebare aranjată”), Adrian Olariu (preşedintele TNL Piatra Neamţ) a spus atunci când i s-a cerut să aprecieze dacă ar fi un pas înainte sau înapoi alegerea lui Radu Secuiu drept preşedinte TNL Neamţ:

„Da, mă abţin să spun părerea organizaţiei TNL Piatra Neamţ astăzi. Ceea ce pot să spun este că eu consider că politica nu se face nici pe simpatii, nici pe prietenii. Îl provoc pe actualul preşedinte TNL Neamţ să devină util Partidului Naţional Liveral, să muncească, pentru interesele partidului, atât TNL cât şi PNL”.

Cuvintele de mai sus au fost rostite mecanic, ca o poezie bine memorată (vezi VIDEO de mai jos, min 31). Când un alt jurnalist a adresat altă întrebare pe acelaşi subiect, Olariu a avut serioase probleme în a mai răspunde la fel de clar, propoziţiile acestuia fiind rostite cu evidentă dificultate (min 39) şi cu greşeli de frazare sau de logică, pe alocuri:

„Nu există (NR – o ruptură)… Acum e prematur în a spune dacă există sau nu. Concret e că el trebuie să arate, preşedintele actual, că va munci pentru partidul liberal. Organizaţia TNL PIatra Neamţ nu a participat la vot la alegerile de la Neamţ, nu din pricina candidatului cât din pricina organizării alegerilor. Organizaţia Piatra Neamţ, TNL, a considerat că alegerile nu sunt statutare, conform partidului, şi a luat decizia de a nu participa la vot”.

A sărit in sprijinul lui Olariu primarul Drago; Chitic (preşedinte PNL Neamţ) care a anunţat că „nu e ruptură” dar e depusă ditamai contestaţia la Bucureşti prin care e contestată şedinţa de alegeri de la judeţ:

„Haideţi că vă completez şi eu răspunsul colegului meu Adrian Olariu. Într-adevăr, colegii de la Tineret mi-au semnalat acest aspect că dumnealor opinează că organizarea alegerilor la nivel judeţean nu s-a desfăşurat conform statutului şi atunci au depus şi o contestaţie dar este o chestiune internă, în partid. Nu aş numi-o o ruptură ci aş numi-o o chestiune democratică în care o filială a unei organizaţii interne, cum este cea de la Piatra Neamţ, a contestat cum s-au desfăşurat alegerile la judeţ. Rămâne de văzut care va fi opinia celor îbdreptăţiţi în legătură cu această contestaţie. Nu putem vorbi de un război intern astăzi în PNL”.

Recapitulând:
Olariu (TNL municipiu) îl provoacă pe Secuiu (TNL Judet) să facă şi să dreagă. O provocare cu ton ultimativ. Evident, întru binele partidului, echipei, blablabla…
Chitic (municipiu seniori) spune că de fapt Olariu şi echipa au contestat la Bucureşti alegerea lui Secuiu.
Iar mesajul amândorura este: „Nu e ruptură”. Ăsta da model de comunicare…

Interesant va fi altceva. În ipoteza (puţin credibilă) în care Centrul ar lua de bună contestaţia lui Olariu & comp cum că şedinţa de la judeţ a fost nestatutară, ne-ruptura de la Neamţ devine o problemă naţională pentru că în aceeaşi şedinţă de la judeţ au fost stabiliţi şi delegaţii care au participat la alegerile de la Bucureşti, pentru stabilirea  conducerii naţionale TNL.

Iar dacă în PNL (la microfoanele conferinţei de presă) se comunică atât de forţaţ civilizat, din afară, problema se vede cam aşa: Olariu este omul unei facţiuni protejate de senatorul Eugen Ţapu iar Secuiu a venit în partid după o discuţie purtată cu deputatul Mugur Cozmanciuc. Deci cam ăsta ar fi nivelul în PNL Neamţ: seniorii îşi zâmbesc pe faţă dar se încaieră prin intermediul junilor liberali. Frumos exemplu de bărbăţie…

………….

D.V.

One thought on “Conflict pe faţă în TNL Neamţ. Liderul de la Municipiu îl contestă pe cel de la Judeţ… VIDEO

  1. Glumiti? Olariu conduce ceva? Cred ca e o gluma. Nici macar la Chaplin’s nu conduce 😂

Lasă un răspuns