Confirmare oficială la CJ Neamţ: numiri pe filiera SECU… Partidul Cordunenilor!

coperta corduneni

În plină conferinţă de presă susţinută avându-i alături pe vicepreşedinţi şi pe membrii Cabinetului Preşedinte, şeful interimar al CJ Neamţ a spus, chipurile în glumă, un adevăt zguduitor: la Neamţ, în instituţii importante, numirile pe linie politico-administrativă se fac şi pe filiera… Partidul Cordunenilor!!!

Sintagma “Partidul Cordunenilor” a fost pronunţată de Constantin Iacoban în contextul în care, la o întrebare legată de filiera sau simpatiile politice ale consilierilor din Cabinetul său, discuţia a ajuns la Irina Corduneanu (fostă în Cabinetul lui Tărâţă, păstrată şi în cabinetul lui Iacoban).

corduneanuStenograma dialogului (ca să nu fie discuţii!) este următoarea:

C. Iacoban – Deci, e cazul… Doamna Corduneanu, dacă doriţi să răspundă… Domn Vişan, vă spun eu, nu are niciun fel… nu a avut niciun fel de carnet…
V. Vişan (dă din cap a negaţie, cu privire la filieră politică)
D. Manoliu – Pe el îl recomandă experienţa, nu politică…
C. Iacoban – Nici aicea nu a fost vorba de politică… Doamna Corduneanu, nu ştiu… aţi fost în vreun…
Irina Corduneanu – Nu. Nu, nu… Nu m-a recomandat niciun partid…
C. Iacoban – … În Partidul Cordunenilor!…

Această ultimă replică a preşedintelui Iacoban – „În Partidul Cordunenilor!” – a aruncat, efectiv, în aer, conferinţa de presă. Şi cei care îl flancau pe preşedinte (vicepreşedinţi, membri ai Cabinetului) dar şi jurnaliştii prezenţi la întrunire au izbucnit în hohote de râs, după un foarte scurt moment în care părcă nimănui nu-i venea să creadă ce a auzit. Irina Corduneanu a zâmbit de convenienţă, dar vizibil jenată de situaţie şi părând să estimeze greutatea publică a replicii lui Iacoban.

Pentru cei care cunosc mai puţin organizarea de la CJ dar şi echipa de “locotenenţi” din jurul fostului preşedinte Culiţă Tărâţă (decedat), se impun următoarele precizări:

corduneanu2cDan Corneliu Corduneanu – fost ofiţer SRI, chiar şef al SRI Neamţ – a părăsit sistemul după celebrul scandal “Timofte KGB” în care oameni cu funcţii importante în Serviciu au fost acuzaţi că au măsluit dosarul respectiv. De câţiva ani buni lucrează pentru familia lui Culiţă Tărâţă, fiind chiar administrator la firme ale familiei – SC Durău SA şi SC Total Info Press, societate care administrează postul Est TV, folosit de fostul preşedinte pentru hărţuirea şi intimidarea adversarilor sau a celor care îşi permiteau să-l critice.

-Irina Corduneanu – inginer chimist, numit la Cabinetul lui Tărâţă după ce acesta a câştigat alegerile din 2012, la şefia CJ. Trimisă tot de Tărâţă, director general la Compania Apaserv unde şi-a pierdut în scurt timp funcţia, mişcarea politică ce a reuşit acea schimbare nefiind una care să reziste. Întoarsă la Cabinetul lui Tărâţă. Păstrată, cu jumătate de normă, de preşedintele interimar Iacoban.

Prima data când Irina Corduneanu a apărut în viaţa publică de la nivelul 1 al judeţului, la întrebarea “cine e doamna?”, răspunsul a fost “cum cine? Soţia securistului!”.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Confirmare oficială la CJ Neamţ: numiri pe filiera SECU… Partidul Cordunenilor!

Lasă un răspuns