Condamnatul Arsene (PSD), și avere nejustificată! ANI sesizează Parchetul pentru falsuri!

La 8 ani (OPT) după ce presa locală semnalase ciudățeniile din declarațiile de avere ale lui Ionel Arsene, actualul președinte al CJ Neamț (și al PSD Neamț) face obiectul unei acțiuni complexe A.N.I. care azi anunță că respectivul are avere nejustificată și că au fost sesizate mai multe instituții (și o Comisie de Verificare, din cadrul Curții de Apel Bacău dar și Parchetul Înaltei Curți).

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către ARSENE IONEL, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către ARSENE IONEL.
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARSENE IONEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi  acordate în nume personal unei societăți comerciale”, spune ANI, acum, în 2022.

Articolele scrise de presa din Neamț despre averea suspectă a lui Arsene pot fi găsite cu o simplă căutare pe google. Câteva exemple AICI, AICI.
Ați remarcat, da? Jurnaliștii au remarcat aceste ciudățenii încă din 2014. De ce le-o fi luat inspectorilor de integritate 8 (OPT) ani ca facă o investigație care putea fi realizată în câteva zile?
Ne putem întreba dacă nu cumva această viteză de melc (ANI se autosesizează, conform presei, și din surse deschise, deci inclusiv din presă) „mămoasă”, care a fost evident în beneficiul lui Arsene, nu ar trebui, de asemenea, să facă obiectul altei cercetări. Nu suntem specialiști în drept dar probabil că super-prundența ANI ar putea fi verificată sub aspectul unor prevederi din Codul Penal cum ar fi: abuz în serviciu, favorizarea infractorului etc.

Sare în ochi și coincidența: comunicatul ANI de azi apare la foarte scurt timp după ce Arsene a fost condamnat (cu drept de apel) de Justiție pentru un dosar (în care e vorba de comiterea a 3 infracțiuni) la 8 ani și 4 luni de închisoare.
Deci chiar ar fi de văzut cine și de ce a ținut dosarul Arsene, într-un sertar plin de praf de la ANI, atâția ani…

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.