Concurs de afişe de la Zile de Comune! Daţi bile albe şi bile negre pentru grafică!

Realizate de profesionişti (care au noţiuni despre cromatică, linii de fond şi contrafond, game de contrast sau plasarea fotografiilor în format) sau de amatori plini de zel, afişele care anunţă manifestări diverse sunt prima poartă de intrarea e spectatorului spre evenimentul respectiv.

Respectând sau nu ideea de manifestare organizată de instituţii publice (teoretic) serioase, cu design soft, fresh sau stridente (uneori cu accente de filme de groază), cu o grijă faţă de aranjarea textului şi a pozelor sau, dimpotrivă, cu elemente grafice aşezate cu furca, înghesuite până la saturaţie, aceste afişe reprezintă şi un fel de carte de vizită pentru gusturile primarilor. Pentru că un astfel de afiş nu are ce căuta în spaţiul public până ce nu este aprobat de organizatorul principal, Primăria com’unei respectiv.

Mai sus am postat 3 afişe postate deja pe facebook, cu manifestări din 3 comune nemţene – Borleşti, Vînători Neamţ şi Săvineşti – care îşi invită cetăţenii şi oaspeţii la petrecere, în week-end-ul viitor. Nu ştim cine sunt realizatorii celor 3 afişe (avem ceva bănuieli, dar nominalizarea autorilor e mai puţin importantă din moment ce, cum spuneam mai sus, vorbim totuşi de un gir oficial).

Dincolo de reţeta de spectacol, propusă/aprobată de fiecare primar în parte (ţinând, cont, probabil, de gusturile comunităţii sau a rudelor şi apropiaţilor), cele 3 afişe de mai sus par să ilustreze elocvent 3 „şcoli” diferite de grafică.

Lăsăm cititorilor noştri plăcerea de a da bile albe sau negre celor 3 afişe de mai sus…

D.V.
sursa foto – facebook

3 thoughts on “Concurs de afişe de la Zile de Comune! Daţi bile albe şi bile negre pentru grafică!

  1. Nota buna pentru cel de la Savinesti, nota medie pentru cel de la Vanatori si nota cea mai proasta posibila pentru oroarea aia de la Borlesti. Parca e afis de film sau eveniment horror, te astepti sa tasneasca din el vampiri, monstri si alte aratari.
    Un artist serios nu ar permite ca fotografia si numele lui sa apara pe asa monstruozitate avortata dintr-o minte incoerenta.

  2. Horciule, fa curatenie in Savinesti intai si dupa aia topaiala. Oricum de la anul pa-pa, o femeie te va lua!

  3. Bila alba pt Vanatori :afis luminos, pozitiv. Bila neagra pt Borlesti: afis intunecat greoi, incarcat

Lasă un răspuns