Concert „Tari ca piatra” pe scena TT

Teatrul Tineretului vă propune și astăzi o variantă pentru petrecerea timpului liber într-un cadru cât se poate de plăcut. Astfel, de la ora 17.00, Sala Mare va găzdui spectacolul „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams, în regia Sânzianei Stoican.
De la ora 22.00, în aceeași sală a TT-ului va debuta concertul „Tari ca piatra”, avându-i protagoniști pe Adrian Naidin, Paula Cimpoiașu și Ionuț Micu.
Spectacolele fac parte din cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)”, care se va încheia pe 17 noiembrie.

Teatrul „Toma Caragiu“ Ploieşti
Duminică, 13 noiembrie 2016, ora 17.00, Sala Mare, durata: 2 h 45 min (cu pauză)

MENAJERIA DE STICLĂ
de  Tennessee Williams
Traducerea: Sânziana Stoican

Distribuţia:
Amanda: Oxana Moravec
Laura: Florentina Năstase
Tom: Ionuț Vișan
Jim: Cristian Popa

Regia: Sânziana Stoican
Scenografia: Valentin Vârlan
Light-design: Ioan Marin
Domnul din cinematograf: Iulian Tasica

„Piesa este o amintire şi, prin urmare, este nerealistă. Amintirea îşi permite multe licenţe poetice. Ea omite anumite detalii; pe altele le exagerează, în funcţie de valoarea emoţională a subiectului pe care îl atinge, asta pentru că amintirea locuieşte numai şi numai în inimă.“(Tennessee Williams)

Tennessee Williams este dramaturgul pentru care amintirea este motorul întregii sale opere. Aceasta începe cu piesa Menajeria de sticlă, scrisă în anul 1944. Caracterul ei pregnant autobiografic ne invită să ne întoarcem într-o Americă a anilor ‘30, în plină criză economică, în tinereţea lui Tom Lanier Williams (adevăratul nume al dramaturgului). O tinereţe marcată de revoltă, de nevoia de autocunoaştere, de iubire, de nevoia de libertate şi descoperire a vieţii sub toate aspectele ei. (Sânziana Stoican)
Spectacolul a fost nominalizat la ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună actrită în rol secundar” – Florentina Nastase pentru rolul Laura. Spectacol în concurs

Duminică, 13 noiembrie 2016, ora 22.00, Sala Mare
CONCERT „TARI CA PIATRA“
Cu: Adrian Naidin, Patricia Cimpoiaşu, Ionuţ Micu

 Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns