Concert de Paşti, la vioară, în balconul de la etajul 4! Balada lui Ciprian Porumbescu, interpretată de Sara Stroici

Violonista nemţeană Sara Stroici a susţinut duminică, 19 aprilie, un inedit concert de Paşti: sunetul rafinat al viorii care altădată umplea săli de spectacole a vibrat acum într-un cvartal de blocuri din Piatra Neamţ
Violonista a interpretat în balconul de la etajul 4 câteva acorduri din Balada lui Ciprian Porumbescu, spre bucuria vecinilor care au fost astfel părtaşi la un inedit concert de Paşti.
Imaginile video de mai jos au fost postate pe facebook de la altă nemţeancă, care stă în blocul de vis-a-vis, probabil la etajul 2:

<<Sara Stroici, n. 1991, este absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. A studiat vioara de la vârsta de 5 ani cu doamna prof. Maricica Gheorghieș, la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Spre finalul liceului, a început o colaborare cu maestrul Anton Diaconu, membru al cvartetului de stat VOCES. În anul II de facultate a obținut o bursă și a studiat în Austria la „Joseph Haydn Konservatorium”, cu violonistul Georg Eggner. Începând cu anul III de facultate a studiat cu doamna prof. univ. dr. Elena Ovănescu, la clasa căreia a absolvit și masteratul.  A susținut concerte ca solistă a orchestrei Filarmonicii „Dinu Lipatti”- Satu Mare, „Mihail Jora” – Bacău, dar și ca membră a Orchestrei de cameră a Universității Naționale de Arte. Alături de tatăl său, pianistul Adrian Stroici, a concertat în Austria, Germania, Franța, Italia, Spania, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, dar și peste tot în țară>> – aşa sună un mini-CV al artistei publicat în 2019, la capătul unui interviu, de Revista de cultură DOR DE NEAMŢ.

„Menirea noastră, ca muzicieni, este să dăruim. Un dar făcut fără bun simț poate fi un rău imens. De asemenea, credința, simplitatea și corectitudinea sunt foarte importante. Cred că sunt strâns legate între ele”, spunea Sara Stroici în acelaşi articol.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns