Comuna Pipirig, lăsată fără apă o zi și o noapte pentru că… a plouat!

Compania județeană Apaserv (furnizorul de apă în regim monopol din județul Neamț) nu epuizează mesajele prin care surprinde. După ce îi dădăcea și îi certa pe oameni că ar consuma prea multă apă în perioadă de secetă, azi a revenit cu un mesaj clișeu pentru consumatorii din Pipirig – se oprește apa de la robinete pentru că… a plouat!
Iar dacă plouă – asta nu mai spune clar Apaserv (firmă la care CJ Neamț este acționar majoritar) apa este tulbure pentru că instalația de decantare și prelucrare este subdimensionată.

„Având în vedere creșterea peste limita maxima admisa a indicatorului turbiditate pentru apa bruta preluata din captarea de suprafață din care se asigura alimentarea cu apa a Comunei Pipirig, Compania Județeana APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apa potabila în Comuna Pipirig, începând de astăzi 23.08.2022, ora 09.00 până în data de 24.08.2022 ora 08.00″, anunță Apaserv.

Investiția de apă potabilă a fost făcută – ca multe altele din județ – de primăria de la Pipirig, probabil cu fonduri atrase (guvern sau UE). Ca multe alte instalații similare aceasta a fost recepționată pe repede-înainte. Apoi predată Apaserv ai căror oameni din comisia de preluare (recepție) au semnat la fel, cu ochii închiși. Poate pentru că era ordin politic, poate din alt motiv.
Drept e că de când persistă problema de la Pipirig, Apaserv putea – dacă tot a preluat – să facă ceva, să updateze instalațiile. Dar nu a făcut. Așa că, ori de câte ori plouă mai sănătos, cei din Pipirig sunt lăsați fără apă deși rezervoarele sunt pline…

V.N.