Compania de apă confirmă bâlbele Apaserv-Moldocor

Într-un răspuns oficial dat la solicitarea Vestea.net, compania județeană de apă confirmă faptul că zeci de mii de pietreni sunt victime (cu robinete secate) din cauza problemelor interne de comunicare dar și a bâlbelor organizatorice comune Apaserv-Moldocor. Sau invers…

Cert este că (vezi documentul alăturat, remis de Apaserv după ce Vestea a publicat articolul Bătaie de joc! Au dat anunț (pe facebook!) fix când au oprit apa…) că firma de apă (acționar Consiliul Județean Neamț) recunoaște că pentru oprirea apei de azi care a vizat mai multe străzi din Piatra Neamț, locuitorii nu au avut nicio șansă să nu fie luați pe nepregătite.

Apaserv confirmă că anunțul nu a fost dat și către presă și postat doar pe pagina de facebook (de parcă toți clienții stau non-stop pe platforma lui Mark) și că și această minimă acțiune de informare a fost făcută aproape simultan cu decuplarea vanelor.

Mai mult, compania dă de înțeles că ar fi o practică ok ca apa să se ia de la robinete instant, când cere orice constructor care efectuează lucrări. Și că Apaserv acceptă să devină parte în acest joc cu nervii oamenilor chiar dacă o firmă sau alta de construcții nu anunță din timp un plan rezonabil ca termen de informare a cetățenilor.

Surse neoficiale apropiate de conducerea Apaserv susțin că, în ultimul timp, chiar și directorul Angheluță dar și șefi de ai lui ar fi nemulțumiți de comunicarea mediocră și heirupistă de la companie.

Aceste nemulțumiri sau regrete nu încălzesc cu nimic pe cetățenii afectați de această manieră de lucru și, dacă e cazul, repetăm: salariații TESA habarniști sau leneși de la Apaserv nu au fost angajați de Vestea (sau de altă echipă de jurnaliști), nu sunt pilele Vestea, nu sunt girați de Vestea (sau de altă publicație).

Atâta timp cât șefii unor astfel de angajați doar constată și nu iau măsuri este, în fapt, ca și cum ar gira în continuare acest jemanfișism al celor plătiți din banii cetățenilor. Că și de asta au crescut tarifele Apaserv la un nivel care frizează gradul de suportabilitate, tocmai ca să poată fi asigurate salarii mari (mai ales în zona de birouri), în condițiile în care s-a recunoscut oficial că partea de cheltuieli cu lefurile și cu curentul electric depășește 50% din totalul cheltuielilor lunare.

Dacă unii (subliniem UNII) din actualii salariați din birourile de la Apaserv (Tehnic și Comunicare) nu-și fac treaba cum trebuie, nu are decât conducerea decât să le ofere șansa de a-și căuta alte joburi și, în locurile rămase libere, să organizeze concursuri corecte pentru oameni bine pregătiți.

D.V.