Comozii de la Garda de Mediu, scoși din birouri de cetățeni și presă!

Mult prea comozii bugetari foarte bine plătiți de la Garda de Mediu Neamț și-au întrerupt azi programul de frumusețe de la birou și au ajuns, cu mașina din dotare, la Roznov, pe marginea canalului hidro, unde este un adevărat dezastru ecologic.
Inspectorii respectivi (care din birouri văd peisajul frumos al versantului Pietricicăi) azi au fost nevoiți să-și tulbure privirile cu nenorocirea care se întinde pe kilometri buni pe ambele maluri ale acelui canal, după cum Vestea prezenta ieri situația de la fața locului.

Evident că dacă cetățenii cu atitudine civică (cum este acest Costel Luncașu de la Roznov) și presa din Neamț nu ar mai deranja, așa puțintel, starea de dolce farniente a acestei instituții parazitare (Garda de Mediu Neamț), astfel de situații ar rămâne total nerezolvate, acoperite cu indolență și cu explicații penibile gen „nu am știut”.

Județul Neamț este ticsit de astfel de zone care real sunt gropi ilegale de gunoi, iar birocrații Gărzii par să nu facă deloc teren pe această tematică, dovadă faptul că nu au anunțat de ani buni, prin vreun comunicat de presă, astfel de nenorociri descoperite de ei. Singurele reacții au fost mai ales la ceea ce presa a mediatizat (sesizări la presă sau preluări ale mesajelor disperate postate de oameni pe facebook) și acelea rezolvate pe principiul „doi pe față, doi pe dos” (adică subordonații PSD-istului Iftimie Petraru mușamaliza cazurile unde era vorba de Primării PSD în perioada Guvernării PSD).

Într-una din poze, lângă mașina Gărzii Financiare apare și POR-ul Primăriei Roznov. Probabil că, oficial, onor inspectorii de la Mediu le-au arătat celor de la Primărie ceea ce ultimii oricum știau. Făcând haz de necaz, putem spune și că inspectorii din Neamț de la Garda de Mediu au nevoie de ghizi locali, că nici cu GPS-ul nu nimeresc obiectul activității lor.

De aici încolo, lucrurile sunt clare: după ce au privit cu ochișorii lor ceea ce o întreagă țară a văzut, subordonații traseistului politic Petrariu vor da Primăriei o sacțiune și vor impune acesteia obligația de a face curat. Neoficial, sursele Vestea spun că primarul de la Roznov, Vasile Pavăl, după ce a apărut ieri în Vestea subiectul a și decis ca, în curând, la fața locului să demareze o acțiune de igienizare.
Astfel că plimbarea în natură de azi a comisarilor Gărzii de Mediu Neamț a fost doar o ocazie impusă, dar futilă, de a mai respira și oxigen nefiltrat de instalația de aer condiționat.

Din nou, câteva din fotografiile făcute ieri publice de Vestea:

Despre CV-ul politico-profesional al șefului instituției, am scris și ieri:

Reamintim că Garda de Mediu Neamț este condusă de un personaj controversat, fostul milițian Iftimie Petrariu. Expulzat din Miliție înainte de 1989, el a lucrat apoi ca șef la Sțiunea Oglinzi de unde a fost demis după privatizarea acesteia pentru managementul deficitar. A cochetat o perioadă cu zona afacerilor private dar s-a lipit eficient de zona politică (PD-PDL). Așa a ajuns viceprimar PDL la Tîrgu Neamț în ultimul mandat al primarului Arnăutu. A fost însă rapid recuperat de PSD și, după 2016, a fost numit șef la Gărzii de Mediu Neamț.
Rămas cu obsesia Miliției care s-a descotorosit de el, în epoca postdecembristă, Petraru nu doar că și-a desăvârșit studiile ci „și-a tras” și un doctorat la Academia de Poliție, în Ordine Publică. Doctorat pentr care, probabil, și-o fi încasat și cuvenitul spor de la Garda de Mediu…

Despre eficiența instituției conduse de traseistul politic Petrariu, puteți citi în cele câteva articole selectate mai jos:

Video devastator! USR acuză Garda de Mediu de minciună ordinară! „Compostul biodegradabil” îmbunătăţit cu „deşeuri medicale”

Dezastru cu gunoaie pe malul unui pârâu din Bodeşti! Garda de Mediu a lui Petrariu e tot „Somnoroase păsărele”!

Cazul „Azbest în faţa Şcolii Zăneşti” / Garda de Mediu i-a răspuns Prefectului „la mişto” după ce a mimat un control! Pe unde se plimbă acum azbocimentul?

D.V.

2 thoughts on “Comozii de la Garda de Mediu, scoși din birouri de cetățeni și presă!

 1. Asta e imaginea statului parazito incompetento mafioto bugetar din care face parte ”Garda de Rahat” laolaltă cu restul institutiilor esuate de incompetenta,coruptie si slugarnicie IPJ/ANAF/DIICOT/PARCHET/DGA/ANI/SRI/CACA/MACA/PACA,ETC.
  Va dati seama cate sunt?FARA NUMAR!
  ZECI DE MILIARDE DE EURO SALARII COLOSALE/PENSII SPECIALE SI DE SERVICIU LA 40 DE ANI PLATITE DEGEABA
  Unde se vad ca ”functioneaza”aceste institutii?Cu ce se ocupa acesti PARAZITI?
  NIMENI nu-si face treaba.Pe toti ii doare in cur pentru ca NIMENI nu-i trage la raspundere.
  TOTI se ocupa cu smenuri,trafic de influenta si manereli.
  Aceasta CARACATITA MAFIOTA TRANS-INSTITUTIONALA a adus Romania pe ultimul loc in Europa la nivelul de trai,CU 130 DE MILIARDE EURO DATORIE EXTERNA si pe PRIMUL LOC in LUME la salarii COLOSALE nejustificate si PENSII SPECIALE/SERVICIU ABERANTE LA 40 DE ANI.

 2. De ce la unitatea militara de la Piatra neamt este afisata la strada panza neagra langa steaguri?

Lasă un răspuns