Combaterea furturilor de animale, într-un târg de animale… ÎNCHIS! Pandemie de ridicol la Poliția Neamț!


Ridicolul în care se zbate Poliția Neamț (prin deciziile discutabile ale unor șefi) a continuat și sâmbătă și duminică. După ce șefii Poliției Roznov și Poliției Neamț și-au luat critici ÎNTEMEIATE de la opinia publică cu privire la modul neprofesionist, incompetent și indolent în care au gestionat dosarul de la Roznov, azi Biroul de Comunicare al IPJ Neamț a servit către presă un comunicat măreț care prezintă o mega-acțiune (cu 30 de polițiști, inclusiv „mascați”) desfășurată ieri pentru combaterea furturilor de animale. Locul acțiunii? Chiar orașul Roznov, acolo unde păstorește profesional subcomisarul Ionuț Matache, deci, din start, o evidentă operațiune de reșapare a imaginii respectivului (prezent și el ieri la fața locului, cu mască neagră de protecție pe figură, nu ca să nu-l recunoască lumea ci ca să se păzească de COVID).
Să vedem începutul acestui comunicat unde și în titlu și în text se recită despre combaterea furturilor de animale:

Foarte interesantă e și cea de a doua subliniere făcută de redacție, prin „creșterea vizibilității elementului polițienesc”, IPJ Neamț spunând în dulcea limbă de lemn că a fost, în fapt, o operațiune de imagine. 

Dar să revenim la zelul polițienesc depus întru combaterea furturilor de animale. Pentru cei care cunosc zona, la Roznov funționează un bazar (ace, brice și carice, adică muuuulte haine, muuuulți papuci, ceva mobilier, mărunțișuri etc), pe dreapta Drumului Roznov-Tazlău și o piață (în general cereale), lângă care se află și câteva puncte de vânzare cauziucuri, termopane etc și un târg de animale (pe stânga aceluiași drum județean).
Problema este că prin Hotărâri ale CJSU (din care șeful Poliției face parte) sau prin alte acte normatice sau administrative, toate târgurile de animale sunt închise de mult timp. Inclusiv acel mic târg de la Roznov de unde altădată mai puteai cumpăra o oaie, un căluț, o văcuță, un purcel sau o purcică…
Deci cum să previi furturi de animale într-un târg ÎNCHIS sau într-un bazar cu șlapi de plastic sau într-o piață cu grăunțe și făină?
99 la sută dintre comercianți și cumpărători vin cu mașinile printre care se mai rătăcesc și câteva căruțe conduse de cai dar furturile de cai (în care erau ași niște băieți de la Dumbrava Deal acum vreo 20 de ani) au dispărut demult din topurile infracțiunilor din județ. Caii-putere de la autoturisme, autoutilitare sau microbuze de marfă nu intră la „combaterea furturilor de animale” așa că, după ce au intrat doar preț de câteva minute în zona comună piață-târg (închis), plutoanele de polițiști (Roznov plus județ) au intrat în spațiul de bazar.

Iar din comunicatul de mai jos se observă că amenzile aplicate (trebuia justificată cumva deplasarea atâtor polițiști, inclusiv „mascați”) au legătură cu orice numai cu furtul de animale nu. Și, dacă nu le-a ieșit tema anunțată chiar ăn titlul comunicatului, probabil șefii IPJ și ai Poliției Roznov sunt totuși mândri că au punctat la concursul de frumusețe numit creșterea vizibilității elementului polițienesc”.

Pentru amuzamentul dumneavoastră, comunicatul de presă remis de subordonații direcți ai comisarului șef Neculai Catană:

<<La data de 30 mai a.c., în intervalul orar 06.00-12.00, peste 30 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigarea criminalității economice şi criminalistică împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au acționat în bazarul din Roznov, pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale și creșterea vizibilității elementului polițienesc.

În acest context, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 2 în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 14 sancțiuni la alte acte normative.

De asemenea, în urma controalelor efectuate cu specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț și ai Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie au fost constatate 4 abateri de la normele legale prevăzute de HG 984/2015 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Alte 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la normele OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de aproximativ 19.000 de lei.

În cadrul activităților desfășurate au fost retrase 2 certificate și un set de plăcuțe de înmatriculare.

În activități au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț>>.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Combaterea furturilor de animale, într-un târg de animale… ÎNCHIS! Pandemie de ridicol la Poliția Neamț!

  1. Abaterile constatate cu Direcția Sanitar Veterinară (cele 4) erau la calitatea micilor din Târgul de animale (fara animale)?Întreb pentru un prieten.Daca n-ar fi de plâns ar fi de rasu-plansu.Ridicol! Demisia imediată a acestui ,,mare șef” de la Roznov.Mare om, mare caracter! Imaginea nu și-o mai spala nici cu toată apa Bistriței.Ce pretenții sa ai de la un agent de poliție de la Dochia ajuns mare șef.Si nu vreau sa jignesc agenții de poliție.Ca îl cunosc de la Dochia și știu ce făcea pe acolo.

Lasă un răspuns