„Comasații” Ciolacu și Ciucă se ceartă ca divele prin declarații

Conflictul de la vârful coaliției PSD-PNL, pe tema datelor alegerilor prezidențiale, ia amploare. După ce Marcel Ciolacu l-a atacat direct pe Nicolae Ciucă, liderul PNL răspunde la fel de contondent.
Schimbul re replici scoate la iveală un amănunt comun: niciunul din cei doi nu face referire la argumente care ar ‘ine de interesul public ci ambii dau de înțeles și se acuză că urmăresc planificarea alegerilor în funcție de agenda personală și de interesele politice. Adică personale sau de grup.

PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, ar dori ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie, așa cum s-a stabilit de principiu înainte de alegerile locale. În schimb, liberalii s-au răzgândit și vor ca alegerile prezidențiale să aibă loc în decembrie.

După zile întregi de negocieri interne și declarații publice, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Nicolae Ciucă un mesaj dur, afirmând că „onoarea nu este doar pe panouri”, cu referire la panourile cu Nicolae Ciucă promovat drept candidat la alegerile prezidențiale.

„Abordarea mea ca președinte PSD este clară: nu s-au ținut de cuvânt. Onoarea nu este doar pe panouri, trebuie să fie și în discuțiile din coaliție. Nu mai avem Miliție, avem Poliție – România s-a schimbat fundamental și noi, politicienii, trebuie să ne adaptăm. Ca prim-ministru voi discuta cu toate partidele, dacă nu se ajunge la un consens, calendarul rămâne și asta vom face”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă răspunde printr-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare. Liderul PNL începe sarcastic, făcând trimitere la căldura de afară, și sfârșește printr-un atac direct la PSD.

„În ceea ce privește data alegerilor prezidențiale, trebuie să fie foarte clar: în cadrul acestei negocieri, Partidul Național Liberal va respecta termenele și prevederile legale și va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD”, afirmă Ciucă.