Colonel ISU despre gardurile Kaufland: „Încalcă autorizația și legea. În cazul unei evacuări, avem Colectiv 2!”


Gardurile de la Kaufland, prin care sunt separate fluxurile free de cel exclusiv pentru vaccinați sunt nu doar nelegale (din punct de vedere al legislației și al autorizațiilor emise de autorități) ci, în cazul unei evacuări forțate, pot duce la adevărate tragedii, comparabile cu cazul Colectiv, a declarat pentru Vestea un colonel pensionar (în retragere) care a lucrat la ISU Neamț.

„Acel gard modifică total un hol de acces – cel mai important hol – care în proiect are o anumită lățime. Proiectul inițial a fost făcut conform legii și ține cont și de estimarea unui număr de clienți dar și de condiții rezonabile în cazul unei evacuări. Acum a apărut acel gard care, practic, creează, două holuri mai înguste. Și, din cîte am văzut, acel holișor din dreapta de la Kauflandul din zona Obor din Piatra Neamț are o lățime de circa 1 metru. Sunt 5-6 plăci de gresie a 18-20 de centimetri. Pe lățimea de un metru, doi adulți mai mari, îmbrăcați și cu haine groase, nu încap decât dacă unul dintre ei se lipește de gard sau de zid.
Ei, și acum închipuiți-vă ce se poate întâmpla, pe ambele părți ale gardului, în cazul unui eveniment nedorit, incendiu, cutremur etc. În momente de panică oamenii acționează grăbit. Vor alerga. se vor lupta să iasă mai repede. Se vor călca în picioare, cum a fost la Colectiv unde, din declarațiile martorilor, asta s-a întâmplat. Nu e exclus ca într-o astfel de situație, în busculada creată, să dărâme și acel gard. Care poate lovi pe alții și, în funcție de dinamică, devine el însuși un obstacol în plus.
Sunt convins că foștii mei colegi de la ISU Neamț înțeleg foarte bine ce spun și vor acționa în consecință. Iar prima măsură care trebuie impusă imediat este desființarea acelei nenorociri din plasă de sârmă. Înțeleg că, deja, în alte județe se acționează în acest sens”, a precizat ofițerul în rezervă care, câțiva ani buni, a lucrat chiar la Inspecția de Prevenire din cadrul ISU dar a avut și alte funcții importante în această instituție.

„Despre aspectul acestei hidoșenii de gard nu cred că e cazul să mai spun eu ceva, e plin internetul despre părerile oamenilor. Eu mă refer strict tehnic, în ideea în care orice evacuare acolo se poate transforma într-o nenorocire, într-un Colectiv 2”, a mai punctat ofițerul căruia Redacția Vestea a ales să nu-i dea numele, din anumite motive tehnice.

Daniel Vinca

One thought on “Colonel ISU despre gardurile Kaufland: „Încalcă autorizația și legea. În cazul unei evacuări, avem Colectiv 2!”

 1. Domnu ”colonel” a iesit la pensia speciala de 100 de milioane/luna la 40 de ani?
  Intreb si eu,pentru ca eu o platesc.

  In USA pompierii pot iesi la pensie dupa 25 de ani de serviciu dar isi iau pensia plina dupa 60 de ani.
  Nu mai spun cat de periculos este sa fii pompier in USA…cam de 10.000 de ori mai periculos decat in Romanica.

  Si totusi,oamenii nu au pensii speciale la 40 de ani si nici la 60.

  E mai bine la Romanica decat in USA.Duduie economia acestei tari.

  Ca sa vezi unde am ajuns din cauza coruptiei,nesimtirii si imoralitatii.

Lasă un răspuns