Colectă de cărți și jucării pentru copiii din Speranța

copii-carti
Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu”, prin Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană), cu sprijinul voluntarilor bibliotecii, lansează o campanie de strângere de cărți și jucării pentru copiii din cartierul Speranța și pentru dotarea ludotecilor ce funcționează în cadrul bibliotecilor publice din comunele județului Neamț.
De asemenea, Biblioteca Județeană, se adresează și celor mai tineri dintre cititorii săi care doresc să-i ajute pe cei mai puțin norocoși decât ei.
E o campanie cu o mare încărcătură morală, e un mod de conştientizare a faptului că trăim unul lîngă altul, că toţi sîntem răspunzători de situaţia celui de alături. Suntem convinşi că foarte mulţi dintre cititorii noştri vor fi parte în acest proiect, ne bucură faptul că voluntarii noştri reacţionează cu multă solicitudine atunci cînd e vorba de chestiuni cu mare încărcătură umană şi morală”, a apreciat Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene.
Instituția de cultură nemțeană își propune astfel, să ofere de Sfântul Nicolae și de Moș Crăciun, bucurii copiilor care vor găsi, în acest fel, la bibliotecă, un spațiu al poveștilor devenite realitate. Așadar, începând din data de 22 noiembrie la Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii Județene sunt așteptați, cu informații și detalii suplimentare, toți cei care vor să se alăture acestei campanii, pentru a face, de sărbători , o bucurie unor copii cu care soarta a fost mai puțin darnică. La această acțiune sunt invitate să participe atât ONG-uri, cât și instituțiile interesate.

Alex SÎRBU

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.