COINCIDENŢĂ? Voturi PNL în comune şi colegiul UNPR!

coperta unpr

Distribuţia pe localităţi şi zone a voturilor obţinute de candidatul ACL în judeţul Neamţ se înscrie pe linia sensibilă dintre “previzibil” şi “surprinzător”. Astfel, cu o medie de 22,61% voturi obţinute pe judeţ şi cu rezultate mai bune obţinute în urban – previzibil! – logica spune că în secţiile de votare din mediul rural, Iohannis ar fi trebuit să aibă scoruri modeste în comunele nemţene.

Aşa s-a şi întâmplat – iarăşi, previzibil! – dar au fost şi localităţi – aici apare partea surprinzătoare! – unde Iohannis a avut scoruri peste media judeţeană sau a şi câştigat alegerile (două comune).

Cele două comune unde Iohannis l-a învins pe Ponta sunt Bicazu Ardelean (44,28% vs. 29,78%) şi Dămuc (40,18% vs. 38,95%). Ambele localităţi fac parte din colegiul 8 Neamţ unde este deputat UNPR-istul Marian Enache. Tot în acest colegiu, Iohannis a mai obţinut scoruri bune şi în alte localităţi, printre care şi în comuna Ceahlău (31,59% vs. 40,64% – primar fost PDL, actualmente independent dar despre care se spune că are o relaţie apropiată cu Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ şi al UNPR Neamţ. În comuna Ceahlău se află Staţiunea Durău unde familia Tărâţă are mai multe spaţii de cazare, inclusiv Hotelul modernizat Bistriţa).

Coincidenţă sau nu, cu excepţia colegiilor 1 şi 2 (care, fiecare, e compus peste 80% din câte o jumătate din Piatra Neamţ), pe colegiile eminamente sau majoritar rurale, Colegiul 8 (al deputatului UNPR Enache) a scos cel mai bun scor pentru Ioahannis (26,31%, faţă de 17-21% în celelalte colegii rurale).

Tot peste media pe judeţ, ba chiar sărind binişor şi peste pragul psihologic de 25 de procente, a luat Iohannis şi în comunele Alexandru cel Bun (28,41% vs. 33,03%), Borleşti (26,14% vs. 43,20%). Primarii celor două comune – Ion Rotaru şi Vasile Iliuţă – au fost anunţaţi drept “racolaţi de UNPR”, în urmă cu puţin timp, de chiar liderul organizaţiei judeţene, Culiţă Tărâţă. Şi Rotaru şi Iliuţă au îmbrăcat, de-a lungul carierelor lor politice, nenumărate geci de pardide. Ba Iliuţă este consacrat pentru modul în care, fiind membru al unui partid susţinea (în diverse bătălii electorale) candidaţi din echipele adverse.

0 alex 0 borlesti
Altfel spus, primari care pe Ordonanţa Dragnea nu au încăput la PSD Neamţ conduc localităţi care au funcţionat în duminica votului ca izvoare de voturi pentru Iohannis, şi prin trecerea la UNPR Neamţ se află acum sub protecţia lui Culiţă Tărâţă…
Cu privire la aceste “coincidenţe”, Culiţă Tărâţă (preşedintele UNPR Neamţ) declara pentru cotidianul Realitatea Media “Noi (nr – UNPR) am muncit şi ne-am făcut treaba!” (sic!). Dincolo de declaraţii, rămân cifrele (şi cele de mai sus dar şi altele) care arată, negru pe alb, că în unele zone şi comune nemţene controlate politic de UNPR-ul lui Tărâţă, votul roşu se mai colorează şi  în galben-albastru!

D. VINCA

De ce coincidenţe? Poate doriţi să recitiţi:

TRĂDARE! UNPR-ist al lui Tărâţă: “Cu Ponta, uşor… Votez Iohannis. Iar UNPR va guverna cu actuala opozitie” (Înregistrări AUDIO)

SANCŢIONAT pentru INDISCIPLINĂ sau pentru SINCERITATE? / Oamenii lui Tărâţă îl pun la colţ pe UNPR-istul care spunea că votează cu Iohannis şi că progresiştii vor rupe alianţa cu PSD 

De ce pierde Ponta câteva procente bune la Neamţ?…

 

 

 

 

One thought on “COINCIDENŢĂ? Voturi PNL în comune şi colegiul UNPR!

  1. PAI LA BORLESTI DOMNU PRIMAR ILIUTA ERA IN DUMINICA VOTULUI CU PLIANTE CU SASUL!!!!!

Lasă un răspuns