Codin Maticiuc cu Bendeac la Spitalul Morții Neamț: „Memorialul Durerii 2021. Paragină și nenorocire!”

Codin Maticiuc, unul din cei mai cunoscuți ne-oficiali din România implicat trup și suflet în modernizarea spitalelor, trage o primă concluzie după vizita făcută azi la „Spitalul Morții” (adică cel județean) din Piatra Neamț: „Memorialul Durerii 2021. Paragină și nenorocire!”.
Într-o postare făcută pe facebook în seara zilei de luni, 16 martie 2021, Maticiuc spune că singurul lucru în regulă găsit la fața locului este secția ATI pe care o realizează în curte pe sistem modular un alt ONG, iar în rest, prin diverse secții este nenorocire.
„Noi ne dorim sa ne apucăm de renovat și aici. E nevoie peste tot dar am identificat câteva urgențe: secția de pediatrie, cea de neurologie, oftalmologie, un lift pentru pacienții de la infecțioase care acum sunt urcați trei etaje cu pledul căci targa nu intră pe scări. Și sa nu uit: baile! Băile arată îngrozitor, am vizitat doar vreo 8-9 dar toate sunt în aceeași situație”, spune Maticiuc. Includerea secției Pediatrie în lista cu probleme este cel puțin interesantă în condițiile în care secția respectivă tot este modernizată de vreo 6-7 ani în cadrul unui contract cel putin controversat. Au fost date în funcțiune tronsoane de clădire modernizate, la un moment dat fără avizele legale pentru că beneficiarul nu semna recepția…

Reamintim că în urmă cu 4 luni, pe 14 noiembrie 2020, la acest Spital Județean a avut loc un incendiu cu urmări tragice, 10 oameni murind în acea seară în Secția ATI.

Mai jos, integral, mesajul lui Codin Matinciuc:

<<Cu Bendeac la spitalul din Piatra Neamț

Am pus un anunț pe Facebook ca vreau și pot sa renovez și alte spitale din țara asta și sa ma contacteze managerii. Am lăsat numărul de telefon al directorului fundației. Trei au sunat și când au fost rugați sa dea și un mail după doar unul s-a confirmat: managerul spitalului județean din Piatra Neamț, Alexandru Filimon. Unul din puținii manageri de spital din țară ales în urma unui concurs, apolitic, ajuns în funcție de două luni.

Duminică am plecat spre Piatra Neamț, alături de principalul sponsor al #spitalepublicedinbaniprivati, Mihai Bendeac. UN OM CARE A DONAT PÂNĂ ACUM MAI MULȚI BANI DECÂT ARE. Nu știu cum sa scriu asta ca sa iasă mai mult în evidență.

Spitalul l-am vizitat luni. Este memorialul durerii din 2021. Dăruieste Viața construiește o noua secție ATI. Este SINGURUL lucru în regulă din acea curte de spital județean. În rest? Paragină și nenorocire. Vorbim de un spital unde s-au instalat cei de la ANAF, DNA și DIICOT și încă sapă. Vorbim de un spital cu un singur medic ortoped fără dosar penal și asta pentru ca el a organizat flagrantul împreună cu autoritățile. Sau poate e nevinovat, cine naiba mai știe?!?

Noi ne dorim sa ne apucăm de renovat și aici. E nevoie peste tot dar am identificat câteva urgențe: secția de pediatrie, cea de neurologie, oftalmologie, un lift pentru pacienții de la infecțioase care acum sunt urcați trei etaje cu pledul căci targa nu intră pe scări. Și sa nu uit: baile! Băile arată îngrozitor, am vizitat doar vreo 8-9 dar toate sunt în aceeași situație.

Ce puteți face voi, ma întrebați toți în cor dornici de a ajuta? Da, clar avem număr de sms la 8845 cu textul „FACEM”, puteți cumpăra de pe Tshirt-factory tot felul de materiale cu #spitalepublicedinbaniprivati sau sa intrați pe site-ul fundației Metropolis pentru a dona. Dar cel mai mult puteți ajuta în trei feluri:

1 intrați pe Facebook și Instagram și dați un follow la Fundația Metropolis. Dacă ajunge destul de mare toate companiile ni se vor alătura mai ușor.

2 intrați pe Youtube și dați-mi un subscribe pentru ca atunci când postez filmările din spitalul de la Piatra Neamț ele sa aibă vizibilitate.

3 share la această postare poate vor și alții să se alăture

MULȚUMESC>>

D.V.

3 thoughts on “Codin Maticiuc cu Bendeac la Spitalul Morții Neamț: „Memorialul Durerii 2021. Paragină și nenorocire!”

  1. Personalul sanitar e fericit.Peste 90% din buget sunt salarii si sporuri.Au locuri de munca.

  2. Spital pastorit de Arsene si slugile lui. Si se mai intreaba lumea de ce nemtenii prefera sa plece la tratament in alte judete decat sa ajunga in ruina asta,unde intri relativ ok si ai toate sansele sa iesi mort. Cat despre ortoped….stie to orasul ca de fapt i-a dat in gat pe ceilalti pt ca nu se mai intelegeau la spaga,atata tot. El e cel mai mare spagar din zona,nu e asa,dom doctor? Ca nu te atingi de pacient daca nu apare plicul. Da,spitalul este o ruina,epava,dezastru…poti sa spui cum vrei. A fost doar o sursa de bani pt amicii lui Arsene,nimic altceva. Codine,mult succes,si tie si lui Mihai. Respect!

  3. Vorbeste de nenea Caranfil,care tipa la pacienta de pe masa de operatie:'” Ai adus banii??? NU???? Sa te opereze mata!!!” ??? Pai ala e zeul spagii!!!

Lasă un răspuns