Cod roșu la Neamț! Mesaje date prin RO-ALERT-ul defect, pe sărite!


Județul Neamț se află sub alertă de COD ROȘU pentru vânt și viscol, se dau si mesaje prin RO-ALERT numai că acestea ajung la destinatari pe sărite, detaliu confirmat chiar de prefectul George Lazăr pentru Vestea.net.

Este cod roșu începând cu ora 18:00 și va dura până la ora 23:00 pentru județul Neamț, zona de munte cota 1800 m. Fenomele avertizate sunt de viscol puternic, vânt cu rafale de 140 – 160 km/h. La Instituția Prefectului – Județul Neamț s-a instituit serviciul de permanență, iar la I.S.U Neamț s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Nivel Galben – Alertă. Este dat mesaj în sistemul RO-ALERT de avertizare pentru cod roșu a populației din zona masivului Ceahlău și zona adiacentă cu scopul evitării deplasărilor în masiv și pentru adapostirea tuturor celor din zonă.
S-a trimis informare de către Prefectura Instituției – Județul Neamț la toate primăriile din județ și la toate serviciile voluntare pentru situații de urgență, în care s-a solicitat să se aibă în vedere spații de adăpostire pentru persoanele care ar putea avea nevoie de refugiu. La nivelul județului Neamț toate structurile abilitate sunt activate, iar coordonarea este realizată de către prefectul județului Neamț”, a declarat prefectul citat de TVM Neamt

Cum l-a Vestea au ajuns semnale că alertele de la celebru RO-ALERT au ajuns în zona vizată pe sărite, l-am întrebat pe același prefect cum stă treaba real cu eficiența aplicației. „Da, așa e, am și eu semnale că sunt unele probleme cu transmiterea mesajelor pentru că în yonă ar fi un releu afectat”, a confirmat George Lazăr.

Concluzia: în România, sistemele astea para-lăudate de plutonul de generali de la IGSU funcționează foarte bine când sunt exerciții demonstrative, când toți se felicită între ei și își dau calificative maxime. Mai dificil e când situațiile sunt reale și chiar cei care trebuie anunțați nu primesc mesajul.

Apropos, azi a fost exercițiul Miercurea Alarmelor. Ați văzut ce fain au funcționat?

Daniel VINCA

One thought on “Cod roșu la Neamț! Mesaje date prin RO-ALERT-ul defect, pe sărite!

  1. Baaaa tataaaa baaa, Suntem trei in familia noastra si numai la unul i-a sunat telefonul a jale si moarte sigura …daca mergi pe Ceahlau. Restul kaput . Sunteti penibili cu codurile de KKT , cu sirenele pe care nu le mai baga nimeni in seama si cu toata mascarada asta cu epoleti. Cine sa meraga oameni buni pe Ceahlau la peste 1800m ( adica fix la Vf. Toaca nu?) meteorologul de serviciu si echipa salvamont. Pai mai gusteri cu epoleti voi alora la dati sfaturi care traiesc si muncesc acolo de zeci de ani si au vazut si simtit pe pielea lor toate viscolele si relele pamantului ?

Lasă un răspuns