„Cocoașa” de la Carpați face prima victimă! Un șofer și-a făcut praf baia de ulei

Nici n-a apărut bine, că trecerea de pietoni supraînălțată, amplasată în zona Carpați din cartierul Dărmănești a făcut, deja, prima victimă. Un șofer care n-a observat la timp „cocoașa” și-a făcut azi noapte praf baia de ulei. Filmulețul cu dâra de ulei care se întinde pe câțiva metri a fost postat de un cititor Vestea pe pagina personală de Facebook. Acesta atrage atenția asupra pericolului la care se expun șoferii care trec prin zonă, mai ales cei care nu sunt familiarizați cu noutatea. În același timp, însă, semnalul de alarmă se îndreaptă îndeosebi spre pietoni, cu atât mai mult cu cât zona este intens frecventată de copii, Școala nr. 8 funcționând în imediata apropiere.

Chiar dacă în zonă viteza maximă admisă este limitată la 30 de kilometri pe oră, sunt mulți șoferi care fie nu observă indicatoarele de limitare a vitezei montate aici, fie le ignoră și calcă pedala de accelerație mai mult decât trebuie. Iar exemplul din această seară este încă o dovadă a faptului că o secundă de neatenție sau de ignoranță te poate trimite direct în service. Asta într-un caz fericit!
„Cocoașa” de la Carpați a fost montată la inițiativa Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei Piatra Neamț, pentru a spori atât siguranța pietonilor, în majoritate copii, cât și pe cea a conducătorilor auto. Până ieri, era mai greu de observat, din cauza faptului că nu fusese, încă, aplicată vopseaua de culoare roșie care să o facă vizibilă participanților la trafic.
Trecerile de pietoni înălțate și-au dovedit utilitatea de-a lungul timpului în străinătate. Tocmai de aceea, comisia rutieră din Primăria Piatra Neamț a decis înființarea acestei treceri pentru pietoni, într-o zonă foarte intens circulată, cu atât mai mult cu cât în imediata vecinătate a „cocoașei” se găsește o școală.
În Marea Britanie, de exemplu, cartierele sunt împânzite de asemenea treceri pentru pietoni, pe care le regăsești chiar și din 50 în 50 de metri, tocmai în ideea de a preveni accidentele rutiere.

Alex SÎRBU

 

10 thoughts on “„Cocoașa” de la Carpați face prima victimă! Un șofer și-a făcut praf baia de ulei

  1. Tanăi în adevăratul sens al cuvântului! Domnu’ Primar, cât de incompetenți puteți fi toți începând de la dumneavoastră și terminând cu cei de la Publiserv (că doar ei execută lucrarea, nu?) să nu fie semnalizată suplimentar corespunzător cu câteva indicatoare până o boiți cu vopseaua aia rosie! De ce nu ați făcut cocoașa înaltă de vreo 40 centimetri, așa că o bordură țapănă, să le faceți în ciudă șoferilor? Să știți că nu toți avem jeep-ane, unii avem la mașinile noastre second-hand suspensie elastică de autostradă (că ăia fraieri au așa ceva la ei în țară) și chiar dacă vii încet, tot riști să-ți faci o bucurie! Cred că lucrarea asta putea fi făcută în vreo două zile!!! Deja avem o săptămână! Chiar când va fi terminată? Avansez un pronostic: EXTREM de repede, dacă ați plăti din buzunarul propriu vreo 2 băi de ulei! Șic!

  2. Foarte bine,….cand era baiatul in clasa a2a aproape ca la „sters” o masina pe trecerea de pietoni.Pai de ce sa nu copiem si ce e bun de la altii ?!

  3. Si sunt mai multe treceri de pietoni in oras,…unde au avut loc accidente rutiere.

  4. La cat sunt de grabiti soferii ar trebui sa le faca pana la cer cocoasele .

  5. Propun sa se interzica masinile! In feul acesta prevenim toate accidetele. Mai mult, politia locala sa-i amendeze pe pietonii care indraznesc sa alerge. Special pentru ei, sa puna Chitic pioneze pe jos, astfel incat sa nu mai mearga nimeni in picioare. In genunchi toti pietrenii, sau taras pe coate, ca asa sigur nu vor mai fi accidente. Si daca tot interzice masinile, nu vrea tovarasul Chitic sa predea masina aia de care beneficiaza ilegal? Numai lipsa unei alternative normale a facut ca individul asta sa ajunga primar…

  6. daca tinea cont de semnificatia indicatoarelor din zona, respectiv presemnalizare trecere pietoni si trecere pietoni conducatorul autoturismului trebuia sa circule cu o viteza la care putea evita orice pericol ….asa ca nu mai vorbiti . Ori era mai bine daca ”ciufulea” vreun pieton?Felicitari primariei !

  7. Cand mergi ca nebunu’, eventual vorbind la telefon, sau alergand dupa pokemoni, n-au cum sa observi nici indicatoarele si nici marcajele de pe asfalt… Ce nu inteleg eu, cum naiba de numai la noi se intampla grozavii din acestea? Adica sa-ti faci masina acordeon, si-apoi sa zici ca-i din vina altora ca n-ai fost tu atent.

Lasă un răspuns