Cluburi ale Pensionarilor în fiecare cartier şi locuri de muncă – priorităţile Mişcării Populare

DSC_3477

Mişcarea Populară Neamţ consideră că aomenii care au construit tot ceea ce noi avem astăzi merită nu doar respect ci o grijă reală din partea celor care administrează comunitate. În acest sens, unul din proiectele de suflet a candidatului MP pentru Primăria Piatra Neamţ, Laurenţiu Dulamă este realizarea de Cluburi ale Pensionarilor în fiecare cartier din municipiu. Aceste cluburi vor servi pensionarilor în primul rând pentru socializare, lucru extrem de necesar la vârsta lor, când cei mai mulţi dintre ei au ajuns să trăiască singuri, dar totodată îi vor ajuta să desfăşoare activităţi diverse, într-un cadru organizat.

DSC_3544„Este un proiect al meu de suflet, pentru că văd mulţi pensionari stând pe bănci în cartierele municipiului şi joacă şah, table sau rummy, dar nu au un spaţiu al lor, unde să se întâlnească în condiţii civilizate şi atunci când plouă sau e caniculă afară. Partidul Mişcarea Populară Piatra-Neamţ vrea să înfiinţeze cluburi ale pensionarilor în fiecare cartier al municipiului, unde pensionarii din oraş să se poată întâlni şi petrece timp plăcut. Eu şi colegii mei vom face tot posibilul să demarăm acest proiect cât mai repede, pentru ca pensionarii cărora li se adresează să se poată bucura de aceste cluburi“, a declarat Laurenţiu Dulamă, preşedintele filialei PMP Piatra-Neamţ şi candidat la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ. „Trebuie să investim în tineri, în copii, în educaţie – asta e evident. Dar nici nu putem merge pe principiul că gata!, aceşti oameni au muncit la vremea lor – şi cât au muncit! – şi acum nu mai avem nevoie de ei. Părinţii şi bunicii noştri sunt cei care au construit acest oraş, le suntem datori măcar cu acest gest de recunoştinţă care, financiar vorbind, nici nu ar fi foarte scump în economia bugetului municipiului. La vârsta şi la problemele lor, a le oferi aceste spaţii în care să socializeze, să fie în continuare activi, este cel mai frumos cadou pe care li-l putem oferi. Şi merită din plin”, a mai punctat Laurenţiu Dulamă.

DSC_3520Şi ceilalţi membri din echipa MP de la Municipiul Piatra Neamţ cred că reformarea oraşului trebuie să meargă pe direcţii care să satisfacă, în măsura posibilităţilor, cât mai multe categorii. „Respectul faţă de pensionari este, înainte de toate, un semn de civilizaţie. În acelaşi timp nu trebuie să uităm nici cei care acum abi a se gândesc la pensie dar nu au locuri de muncă. Marea problemă a oraşului este lipsa locurilor de muncă. Nu vom reuşi, acum, să reconstruim fabrici şi uzine, însă am putea ca lucrările din oraş şi judeţ să le facem doar cu firmele autohtone, iar atunci, automat, vom folosi forţa de muncă locală. Având copii, am mai observat că în Piatra-Neamţ nu sunt spaţii de joacă suficiente şi nici civilizate, unde să ne lăsăm copiii la joacă în siguranţă. Vrem să facem câteva părculeţe de joacă pentru copii, profesio-niste, să aibă şi spaţii închise pentru perioadele reci. Este păcat că avem un oraş deosebit de frumos şi nu îl dezvoltăm. Am avut oportunităţi destule să plec din oraş, să câştig mai bine, dar mereu am spus că rămân aici, să închid lumina, dar mai degrabă vreau să aprind lumina!“, spune Bogdan Gavrilescu, vicepreşedintele PMP Neamţ şi candidat la Consiliul Local Piatra-Neamţ.

Bogdan Gavrilescu este prototipul politicianului nou pe care îl propune Mişcarea Populară. În vârstă de 45 de ani, are doi copii, este inginer în construcţii şi economist şi lucrează în mediul privat. A terminat două facultăţi, Facultatea de Construcţii la Iaşi şi ASE la Bucureşti. Are putere de muncă şi dorinţă să pună umărul la dezvoltarea oraşului Piatra-Neamţ, al cărui potenţial nu a fost niciodată exploatat la adevărata lui valoare. Lucru foarte important, nu a mai făcut politică până acum, dar Mişcarea Populară Neamţ este partidul ce l-a convins că alături de o echipă tânără şi dinamică poate ajuta la dezvoltarea nivelului de trai al concetăţenilor săi.

DSC_3479-2

V.N.

cop mp

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.