Clădirea fostului Club Petrotub Roman, mărul discordiei din CJ


Clădirea în care a funcționat cândva Clubul Petrotub din Roman a devenit subiect de discuții contradictorii în ședința CJ din această după amiază. Unul din proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi viza revocarea din administrarea Cosiliului Local Roman a clădirii respective, care din 2008 a fost dată în administrarea CL Roman în care funcționează Serviciul Public de Evidența Persoanei Roman.
Imobilul, cu 12 încăperi și peste 8000 de metri pătrați de teren face parte din patrimoniul județului, iar din anul 2007 Consiliul local Roman a primit, prin hotărârea aleșilor județeni de la acea vreme, dreptul de a-l administra, ca sediu al Serviciului amintit mai sus.
Numai că în urma unor verificări, s-a constatat că doar o mică parte a clădirii este folosită în acest scop, restul fiind subînchiriat către diferite societăți comerciale, partide politice sau cluburi sportive, fără acordul Consiliului Județean. Mai mult decât atât, din 2007 până în 2016, toți banii încasați din chirie au ajuns în bugetul Primăriei Roman.
În acest fel, bugetul județului a fost prejudiciat din cauza faptului că nu încasăm chiriile și nu facem nimic cu acest imobil aflat în proprietatea noastră”, a spus președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. La momentul votului, doar 20 dintre cei 33 de consilieri prezenți la ședință au votat în favoarea proiectului, în timp ce 12 s-au pronunțat contra, iar liberalul Florin Pelepco a spus din capul locului că nu va vota.
Dacă se mai întâmpla ca acest proiect să nu treacă de încă două ori, voi acționa în judecată consilierii județeni care au votat împotrivă”, a amenințat  Arsene. „Dacă aveți ceva împotriva Primăriei Roman, îndreptați-vă cu acțiunile către ei, nu către noi”, a venit replica liberalului Valentin Stavarache.
Ca răspuns, președintele CJ a spus că oricum a înaintat demersurile legale către municipalitatea romașcană, în scopul de a-și recupera banii din chirie și că ar vrea ca imobilul respectiv să ajungă la DGASPC Neamț, pentru înființarea unui Centru de minori, pentru prevenirea delincvenței juvenile.
Fiind vorba de un obiectiv de patrimoniu, proiectul avea nevoie de votul favorabil a două treimi din numărul consilierilor județeni. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, clădirea rămâne deocamdată în administrarea actuală.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns