CJSU a decis: Cimitirele și parcurile se deschid de pe 15 mai, în județul Neamț!


Vestea așteptată de mulți creștini din Neamț care doresc să aprindă o lumânare la căpătâiul rudelor decedate a venit: de pe data de 15 mai se revine la accesul liber în cimitirile din județ, evident cu respectarea măsurilor de distanțare. Anunțul a fost făcut de prefectul de Neamț, George Lazăr, după ședința de CJSU organizată ieri dar cu vot finalizat astăzi (aceste ședințe au loc într-o formă mixtă, cu participarea fizică doar a celor de care este neapărată nevoie, ceilalți votând apoi online).

„Am stabilit in comitetul Județean pentru Situații de Urgență noi masuri cu aplicabilitate după încetarea stării de urgență
In calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am propus în ședință următoarele aspecte care au fost validate și aprobate de către membrii comitetului, cu aplicabilitate din data de 15 mai 2020.
După încetarea stării de urgență se deschid pentru public următoarele obiective, cu respectarea măsurilor de distanțare socială:
– cimitirele;
– parcurile;
– grădinile zoologice;
– ștrandurile – doar zonele de agrement și plimbare, terenurile de sport pentru practicarea sporturilor individuale (tenis de câmp). Rămân închise zonele amenajate cu piscine, zonele de grătare și terenurile pentru practicarea sporturilor de echipă.
– stadioanele – se deschid doar pistele în vederea practicării sporturilor individuale – atletism;
– bazare, oboare, târguri care au caracter permanent, în localitățile unde acestea sunt autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar și dispun de utilități, împrejmuire, controlul accesului și asigurarea pazei. Programul zilnic va fi între orele 8 – 18 iar administratorii acestora vor dispune măsuri pentru a asigura respectarea distanțării sociale
– minim 1,5 m între comercianți și măsuri pentru evitarea aglomerării.
Am speranta ca lucrurile vor fi corect intelese de toti cetatenii si normele de distantare sociala vor fi respectate”, a precizat George Lazăr.

Prefectul de Neamț a ținut să le mulțumească încă o dată nemțenilor care au respectat până acum măsurile restrictive. „Știu că nu a fost ușor și de aceea țin să mulțumesc tuturor nemțenilor care s-au conformat reglementărilor. Și eu sunt creștin -ortodox, și în familia mea avem rude decedate și ne-a durut că de Înviere nu am putut aprinde o lumânare. De aceea am dorit ca redeschiderea cimitirilor să fie un punct printre primele dintre măsurile de relaxare de la Neamț. Iar dincolod e componenta emoțională, pe care mi-o asum, tehnic vorbind, cimitirile, prin dispunerea mormintelor, realizează de fapt respectarea distanțării. Restul ține de fiecare dintre noi…”, a declarat prefectul Lazăr în exclusivitate pentru Vestea.net.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns