CJ Neamț și Apaserv, acuzate de Primărie că pun bețe în roate investițiilor din oraș

Primăria Piatra Neamț acuză Consiliul Județean Neamț și firma Apaserv (acționar majoritar CJ, cu 92% din acțiuni) că sabotează proiectele de investiții din oraș, inventând noi condiții și piedici după avize deja emise.
Printr-un comunicat de presă, Primăria punctează cazul investiției de pe Bdul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida unde, peste noapte, Apaservul cere înlocuirea a încă 5 km de conductă țeavă care, atenție, ar aparține chiar Consiliului Județean.
Intenția Grupului Arsene (CJ + PSD) de a maximiza deranjul inerent generat de lucrări și nemulțumirile populației este mai mult decât evidentă și încearcă probabil să mascheze problemele de imagine ale președintelui CJ (pod prăbușit la Luțca, condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare, refuzat la viză de Ambasada Americii etc).

Publicăm mai jos, integral, comunicatul Primăriei Piatra Neamț.
Ca de obicei, nu există reacție de la Consiliul Județean Neamț. Instituția respectivă funcționează de câțiva ani ca o feudă de baron, nu mai există comunicare instituțională cu presa neaservită.
Conferințe de presă nu au mai fost susținute de mult timp, omul care mai mima comunicare (Adrian Niță) a fost promovat prefect iar toți ceilalți din Biroul de Comunicare (parte în Direcția de Guvernanță Corporativă condusă de directorul Mona Țigănuș) au, probabil, alte sarcini (poate realizarea de texte pentru postări pe facebook).

Comunicatul Primăriei:

Dezvoltarea municipiului Piatra-Neamț, sabotată de APA SERV, cu acordul Consiliului Județean Neamț

Ieri, pe 21 iulie 2022, am primit din partea Companiei Județene APA SERV SA o adresă prin care încearcă să oblige Primăria Piatra-Neamț să schimbe aproximativ 5 km de conductă de apă potabilă. Este vorba despre conducte care nu se află în proprietatea municipiului Piatra-Neamț, ci în proprietatea Consiliului Județean Neamț și în administrarea Companiei Județene APA SERV SA și despre starea cărora compania județeană are cunoștință de foarte mult timp, dar nu a făcut nimic.

Mai mult decât atât, deși Primăria a solicitat acest lucru, nu ni s-au comunicat date relevante referitoare la starea acestor conducte, respectiv data la care a expirat durata de viață a lor, numărul de avarii și de intervenții, precum și gravitatea lor, de-a lungul timpului.

După ce, în primă fază, în luna iulie 2020, compania județeană a emis un aviz favorabil pentru desfășurarea lucrărilor la coridorul de mobilitate Bd. 9 Mai – Str. Dimitrie Leonida, în adresa transmisă ieri instituției noastre, compania face referire la un aviz favorabil condiționat, scoțând din context informații și schimbând titulatura avizului.

Până acum au avut loc peste 20 de întâlniri între Primarul Municipiului Piatra-Neamț și aparatul tehnic al Primăriei și reprezentanții Companiei Județene APA SERV SA, care ne-au asigurat în permanență de bunele lor intenții și o bună colaborare în direcția găsirii unor soluții viabile.

Toate proiectele de modernizare urbană se desfășoară cu avizele furnizorilor de utilități, care dețin sau administrează infrastructuri. Incapacitatea Companiei Județene APA SERV SA de a administra eficient infrastructura de alimentare cu apă ne duce la imposibilitatea de a implementa orice proiecte de modernizare a orașului cu finanțare europeană.

Solicităm public, încă o dată, Companiei Județene APA SERV SA lista cu infrastructura rețelelor de apă potabilă, durata lor de viață, starea prezentă și numărul de intervenții avute în urma avariilor apărute la rețelele respective.

Primăria Piatra-Neamț și-a asumat deja investiții de modernizare a infrastructurii de apă pe Bulevardele Decebal și Traian, în contextul în care, în ultimii 19 ani, Compania Județeană APA SERV SA nu a reușit să schimbe „un metru” de conductă.

Biroul Comunicare / Primăria Piatra Neamț

D.V.

 

4 thoughts on “CJ Neamț și Apaserv, acuzate de Primărie că pun bețe în roate investițiilor din oraș

 1. Vina este exclusiva a justitiei corupte ”inamovibila” platita cu salarii halucinante din Romanica care nu a”reusit”sa-l bage la puscarie pe acest Arsene nici dupa 10 ani…dandu-i ocazie acestui hot alaturi de clica de borfasi din CJ/Prefectura sa devalizeze acest Judet iar acum isi bat joc de orasul Piatra Neamt pentru ca…pot.

  Cel putin jumatate din banii din PNDL au fost furati si nu exisa nici o urmarire penala in urma acestor furaciuni.

  Ar fi trebuit sa fie zeci de procese pe rol.Nu este niciunul in afara de amaratul ala cu spaga de la Pinalti.

  Asta e nivelul de coruptie,incompetenta si complicitate din partea institutiilor”speciale”cu salarii aberante si care ies la pensie la 40 de ani dupa o ”cariera” de smenuri si invarteli cu toti hotii care au devalizat aceasta tara.

  Impostorii corupti din SRI/Parchet/DGA/MAI si-au dat mana cu impostorii analfabeti din PSD pentru a delapida aceasta tara.

  Pe fondul unei populatii manelizate,indolente si fara pretentii care nu iese in strada pentru a demola acest stat mafioto interlop am ajuns in aceasta situatie.

  Vina este 100% a noastra.

 2. Probabil sunt in asentimentul multor pietreni daca vă solicit, cu politețea de rigoare, să ignorati orice mesaj public al numitului Harbuz Liviu, ca urmare a jignirilor fără precedent aduse pietrenilor. Folosind (im)postura de bugetar care ocolește interdicțiile Agentiei Naționale de Integritate, jignește și amenință pietrenii într-un mod grotesc, așa cum nici măcar condamnatull Arsene nu a făcut-o. Într-o declarație identificată dibaci de dl. Corfu (probabil dintr-o emisiune de la.Mesagerul), ne amenință ca va implementa proiectele proaste, moștenite sau (ne)gândite, indiferent de ceea ce vor pietrenii. Ne desconsideră pe cei 1200 de posesori de locuri de parcare (ce vor fi desființate) spunându-ne că suntem vreo 10 îmbuibați care avem câte 3 mașini care ne opunem proiectului de mobilitate. Nu, tovarășe Harbuz, suntem mai mulți decât va închipuiți. Și suntem cetățeni cinstitți, care ne plătim taxele, care ne-am plătit parcările, nu niște oportuniști care ne-am umplut conturile din crotalii si ne angajăm pe posturi contractuale la buget să avem si puterea de a influența (negativ) dezvoltarea orașului și cariera dezorientatului Carabelea. Dumneata, tovarase Harbuz, amenință-ți tovarașii de pahar si de afaceri, nu pe noi, pietrenii, care vă asigurăm banii de leafă. Și ce vrei să ne impui cu forța, tovarașe Harbuz? Un proiect care pe fondul nepriceperii echipei pe care o butonezi a ajuns la 40% contribuție proprie a primăriei? O consideri o reușită? Nu ne sfida inteligența! Mă doare să o spun, dar cei de la Apaserv (altfel, o non-companie) au jucat inteligent și au dreptate în scandalul legat de proiectele de mobilitate. Nu este exclus să-i întindeți o capcană nepriceputului Carabelea, pentru ca nerespectarea condițiilor impuse de Apaserv poate atrage răspunderea penală a primarului.
  Concluzionând, va rugăm să ne privați, pe viitor, de monstruozitățile eculubrate de veșnic pierzătorul Harbuz. Probabil se răzbună pe pietreni pentru că preț de mai multe alegeri l-au trimis acasă.
  Mulțumim.

 3. Orice om de bun simt si responsabil fata de viitor intelege,daca nu este handicapat mintal,ca traficul de masini cu motoare conventionale trebuie sa dispara.
  80 % din traficul din acest oras este inutil si este produs de imbecili, nesimtiti si comozi care nu se deplaseaza nici 200 m pe jos,Nu este un trafic de necesitate,e un trafic de comoditate si nesimtire in dispretul pietonilor din acest oras.
  Nu mai vorbesc de poluare si schimbarile catastrofale climatice care vad ca nu-i intereseaza pe prostii europei.Dupa ei potopul.Pe prostii europei nu-i intereseaza nimic,vor se se plimbe in harburi pana arde tot in jurul lor.Asta e nivelul de prostie si educatie in Romanica.
  Acest plan de mobilitate inseamna inlocuirea transportului individual cu transportul public.Nu-ti mai pornesti troaca din parcare ca sa lasi o dara de fum prin tot orasul pana la mall si te duci pe piciorusele tale in statie si iei autobuzul.Ce poate fi mai simplu?E si de 10 ori mai ieftin .In plus vom respira un aer mai curat si ne vom imbolnavi de cancer mai putin.

  Ce zici Liviule?

 4. COSTEA: Din ce am mai aflat și eu, avizele de amplasament condiționate se emit de către avizatori împreună cu un contract – angajament prin care, avizatorul aduce la cunoștința solicitantului în ce condiții avizul poate deveni necondiționat. Există acel contract-angajament? Dacă există a fost semnat de solicitant? ( Cel puțin așa procedează avizatori ca Del Gaz Grid, Rom Telekom, etc.)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.