Ciubotaru: Radu Nastasă și-a dat demisia din Pro România, nu mai poate fi nici consilier local!

Ipoteza cu un alt viceprimar din Pro România în persoana lui Radu Nastasă (candidat la CL Piatra Neamț la alegerile locale) a fost dezmințită și demontată juridic de Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte Pro România, la emisiunea Vestea Tic-Tac la care aceasta a participat luni seara.
În premieră, Mădălina Ciubotaru a confirmat public că, de fapt, Radu Nastasă și-a dat demisia din Pro România, fără a menționa data la care s-a consumat acest act unilateral de voință. Unele surse susțin că demisia lui Nastasă ar fi avut loc chiar în timpul campaniei electorale, variantă care ar fi una wow dacă e reală, pentru că, probabil, nu a fost ușor pentru Pro România și pentru echipa candidatului Liviu Harbuz să aibă un astfel de episod intern fix într-o perioadă în care prioritățile erau altele, nu defectarea unui coleg care primise încrederea de a fi pe lista de candidați.
„Radu Nastasă nu mai poate fi nici consilier, deci nu poate fi vorba de viceprimar”, a spus Mădălina Ciubotaru, confirmând și ea cât de SF sunt „tezele” unor juriști care spun că o nouă înscriere în partid ar reactiva și statutul de supleant la CL.
Pe mai multe cazuri similare, instanțele din România au apreciat că reînscrierea în partid a unor demisionari nu le readuce acestora statutul de supleanți, deci nu mai pot fi consilieri locali/județeni chiar dacă lista din acele foruri ajungea la numele lor.
Un astfel de caz a fost, în urmă cu câțiva ani, și la Neamț.
Mădălina Ciubotaru a confirmat însă interesul lui Nastasă pentru un eventual post în CA-ul de la Spitalul Județean Neamț, așa cum apare și în LISTA SECRETĂ publicată de Vestea.

Mai jos, integral, emisiunea în care mădălina Ciubotaru face precizările respective:

 

D.V.

 

Lasă un răspuns