Citat despre valoare și poză cu floarea-n piept! Replica postacului activ în timpul programului de bugetar…


Articolul din Vestea referitor la bugetarul care sparge normele la postăceală de mesaj politic (în timpul programului pentru care este plătit din bani publici) nu a rămas fără replică de la cel vizat.
Vineri seara, la câteva ore după articolul respectiv, Ionel Iordache (consilier la Cancelaria Prefectului de Neamț), a postat un citat atribuit dramaturgului Tudor Mușatescu pe care l-a ilustrat cu o fotografie proprie, în sacou, cu o floare de nuntă în piept:

 

Ionel Iordache
15 iulie la 20.18
“Numai dupa #invidia altora îți dai seama de propria valoare”.
Tudor Mușatescu

Evident că semnul hashtag adăugat în fața cuvântului „invidia” nu aparține scriitorului de piese de teatru ci scriitorului de pe facebook.
Postarea angajatului Prefecturii a strâns deja vreo 200 de likeuri. De la rude, prieteni, activiști sau membri de partid.

Detaliu: Prefectul Adrian Niță (șeful lui Iordache și membru al conducerii PSD Neamț) nu i-a dat like subordonatului la respectiva postare!

Nu lipsesc nici comentariile, de susținere chiar, unul elocvent venind de la un consilier județean de la Pro România (PSD 2 la Neamț, de ceva timp):
Eduard Ovidiu Gavril
Mult succes , parerea celorlalti despre tine , nu e problema ta , tu continua sa te simti bine in pielea ta, sa fii un om deosebit ca si pana acum , sa dai tot ce poti si lasa-i in urma pe ei si parerile lor ..stim noi a cui!”.

(Corect – „păreri știm noi ALE cui”)

Respectivul consilier județean dovedește, prin acest comentariu, că el consideră absolut normal ca un angajat VIP de la o instituție publică să folosească programul de serviciu și resursele instituției pentru a bifa postăceală în favoarea unui partid.
Nu e de mirare, concurența (Mesagerul de Neamț) punctând încă de acum jumătate de an cum același consilier a votat bugetul CJ deși el este angajat la o instituție subordonată CJ iar soția sa la altă instituție subordonată tot CJ. Detalii AICI: Conflict de interese la Consiliul Județean Neamț la hotărârea privind adoptarea bugetului.

Voci din interiorul Pro România Neamț spun că Gavril a fost asigurat că totul e în regulă de șefi de la CJ și din Pro România, deși un alt consilier județean (Laurențiu Dulamă), angajat la aceeași instituție ca și Gavril, s-a abținut în a vota.
Drept e că Dulamă a trecut deja prin aventura unui conflict de interese (nu real, ci inventat chiar de decidenți PSD) iar în cazul lui Gavril se va pronunța, cu siguranță, ANI.

Revenind la replica lui Iordache postată pe facebook (așa cum fac influencerii care nu au studiat musai comunicarea instituțională), e absolut de apreciat recursul pe care angajatul Prefecturii îl face la un citat (chiar dacă nu cel mai fericit, în contextul dat) despre „valoare”, din opera dramaturgului.

Cu siguranță, de la aceeași sursă le știe și pe altele, cum ar fi:
„În viață joacă teatru numai cei care nu au niciun rol” sau
„Unii trăiesc gratis, alții – degeaba” sau
„Stofa este țesătura care se poartă pe dinăuntrul omului” sau
„Prostul face tot ce poate ca să nu treacă neobservat”.

 

D.V.

 

One thought on “Citat despre valoare și poză cu floarea-n piept! Replica postacului activ în timpul programului de bugetar…

  1. Un eșec al administrației, ajuns pe posturi călduțe ca o recompensă oferită de mama angajărilor oneroase din administratia publică județeană. „Te angajez la cancelarie si la CJ daca ii dai catedră soțului meu, specialist in marketing muzeal”.
    O gașcă de impostori, altfel neagreati de funcționarii corecți.

Comments are closed.