CIRCUS ISU: „Miercurea Alarmelor”, anulată pe motiv de … minivacanță de 1 Mai

Circul cu alarmele care sună în prima zi de miercuri a fiecărei luni intră într-o nouă fază care arată că disciplina militară din IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) atinge repere care frizează orice numai seriozitatea nu – în ziua de 1 Mai, exercițiul respectiv este anulat pe motiv de … minivacanță de 1 Mai.

Anunțul făcut public de IGSU a fost fost difuzat și de ISU Neamț, așa, ca să afle și nemțenii cum un exercițiu pretins serios (dar despre care oamenii au păreri împărțite) e atât de riguros încât poate fi anulat/suspendat dacă un general vrea să ofere câteva clipe de liniște soției.

<<Pentru ca în minivacanța de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii să vă petreceți timpul liber în liniște, alături de prieteni și de cei dragi, sirenele de alarmare nu vor suna.
Derularea exercițiului național „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iunie, în prima zi de miercuri, de la Pentru ca în minivacanța de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii să vă petreceți timpul liber în liniște, alături de prieteni și de cei dragi, sirenele de alarmare nu vor suna în Capitală și în județele țării.
Derularea exercițiului național „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iunie, în prima zi de miercuri, de la ora 10.00.
Sursa: IGSU>>, anunță ISU Neamț pe propria pagină de facebook. Și nu, „dubla” din mesajul de mai sus nu se datoreaz[ unei erori a redacției ci așa e în mesajul distribuit de unitatea condusă de generalul Ioan Nițică.

Revenind la circul cu alarmele care sună miercurea dimineața, de vreo doi ani. de-a lungul timpului, numeroși nemțeni s-au plâns și de inutilitatea demersului (apropos, ați sesizat ca acum știu ce e cu aceste sunete cei din jurul dumneavoastră?) și de faptul că e un adevărat atentat la adresa dreptului la odihnă a celor care lucrează în ture de noapte și dorm dimineața când „urlă măgăoaia”. Răspunsurile oficialilor au vizat mereu ideea de necesitate a educației preventive, chiar și cu prețul odihnei a mii și mii de oameni.

Acum însă, vine ISU Neamț și (citând pe strategii de la IGSU) spune că nu e problemă dacă este suspendat un episod de exercițiu, motivând cu „să vă petreceți timpul liber în liniște”. Mai pe scurt, ISU și IGSU arată acum că pun preț pe dreptul la odihnă (a unor oameni aflați în minivacanță) dar promit același dispreț suveran pentru odihna celor veniți de la muncă și care urmează să meargă la muncă de la 1 iunie încolo.

Interesant, nu?

Această logică de Bulă amintește de o snoavă cu un Moș Teacă de prin Armata Română care primise ordin de la un căpitan să anunțe pe ostași că la prânz vor urmări o eclipsă de soare de pe platoul unității și că, în caz de cer înnorat, militarii vor merge în clubul unității unde li se va ține o prelegere despre fenomenul respectiv. Mesajul plutonierului teacă a fost cam așa: „Soldați, ascultă comanda la mine. Azi, la prânz, la ordinul domnului maior are loc o eclipsă de soare. Toată lumea, pe platoul unității. Dacă plouă sau este înnorat, la ordinul domnului maior, eclipsa se mută în Clubul Unității! Înțeles?”

Daniel VINCA

Lasă un răspuns