Circulație greoaie pe DN 15 și pe arterele din oraș! FOTO


Stratul de zăpadă care s-a așezat începând de ieri seară a început deja să dea bătăi de cap șoferilor care sunt nevoiți să folosească mașina pentru a ajunge la locul de muncă. În această dimineață, de exemplu, pe drumul național ce face legătura între Roznov și Piatra Neamț se circula destul de anevoios, chiar dacă un utilaj de deszăpezire curăța carosabilul, pe sensul de mers dinspre Piatra Neamț, în localitatea Dumbrava Roșie.


Mâzga care s-a format pe asfalt este o adevărată capcană pentru șoferi, mai ales pe porțiunea de drum cu două benzi pe sens. Cel puțin la Săvinești, șoferii care aleg să circule pe prima bandă sunt nevoiți să meargă cu viteză de 20-30 de kilometri pe oră, pentru că zăpada acoperă partea carosabilă. Nici pe banda a doua situația nu e mai bună. Deși mai intens circulată, mâzga formată pe asfalt poate oricând să-i transforme pe șoferi în cascadori fără voie, la o bruscare cât de mică a volanului sau a pedalei de frână.
Și în Piatra Neamț, lucrurile se prezintă cam la fel. Șoferii, în marea lor majoritate, dau dovadă de responsabilitate și circulă cu viteză foarte mică și până și pietonii sunt mai atenți atunci când vor să treacă strada.
Trebuie să fii inconștient să mergi cu viteză în condițiile astea. Nu știi niciodată cum te fură și-ajungi ori pe contrasens, ori în șanț, ori… ferească Dumnezeu! Oricum, e iarnă! La ce să ne așteptăm? E normal să fie așa! Paza bună trece mereu primejdia rea. Și totuși la noi e bine… Am văzut ce se-ntâmplă în sudul țării, acolo chiar sunt probleme”, spunea un șofer care oprise să alimenteze în stația Peco din Săvinești.
Reamintim că județul Neamț se află sub avertizare meteo de tip cod galben de ninsori și viscol, valabilă până în această seară.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.