Circul de la Spital continuă: „Managerul a zis că vrea să-și dea demisia!”. Ce declară Filimon…

Managerul Alexandru Filimon de la Spitalul Județan de Urgență ar fi vorbit chiar el despre intenția reală de DEMISIE din actuala funcție, spun mai multe surse Vestea apropiate de CJ și PSD, de ieri încoace, după publicarea articolului Surse: Directorul Spitalului Județean, luat în vizor!. Una din aceste surse care a „scăpat” această informație spre Vestea are o conexiune foarte serioasă și în zona CA-ului de la Spital.

E absolut interesant că această informație e remisă către Vestea, în mod insistent, de ieri încoace, fix după publicarea articolului respectiv.
Și e doar o (nevinovată?) coincidență faptul că, de-a lungul timpului, Ionel Arsene justifica numirile pe bandă rulantă invocând faptul că nu a demis el manageri sau directori medicali ci că aceștia și-ar fi dat demisiile, în marea lor majoritate.

Contactat de Vestea, managerul Filimon nu a contestat veridicitatea discuțiilor despre o eventuală demisie a sa dar a ținut să nuanțeze, așa ca să fie bine pentru toată lumea: „Am comentat in niste intalniri ca atunci cand nu mai am un impact pozitiv sau pur si simplu nu am sa mai pot fizic am sa anunt ca plec. In niciun caz peste noapte sau sa las spitalul vraiste. Sunt foarte multe aspecte legate de probleme din trecut care trebuie rezolvate, pe langa probeleme curente cu pandemia. Daca vad ca nu fac fata, voi analiza si ma voi retrage. Pana atunci, noi continuam sa ne facem treaba ca echipa”.

Citiți și: CRIMĂ! Pacienţii cu HIV/SIDA, lăsaţi fără tratament!

Sabotaj şi incompetenţă în asigurarea medicaţiei pentru pacienţii HIV-SIDA! Şi totuşi, cine răspunde?

Imagini de coșmar! Pacienți ținuți ca vitele, sub cerul liber, ore întregi, în curtea Spitalului Județean!

Incredibil! Arsene a cerut ieri premierea lunară cu 4.500 de lei a Managerului Spitalului unde pacienții sunt ținuți ca vitele, 12 ore sub cerul liber

Din nou despre mâncarea dată pacienților la Spitalul Județean. Mesaj crunt pentru președintele CJ Neamț…

Excepțiile de la regula „toți demisionează” ar fi totuși vreo două:
1.Marius Ghineț (cel numit manager de Ministerul Sănătății, în acel interval din starea de urgență cnd spitalul a trecut direct sub tutela MS) demis după vreo 3-4 zile de Arsene, fix după ce respectivul se apucase de publicat pe siteul SJU cheltuieli și plăți.
2.directorul medical Cristina Gavriloiu, revocată din funcție de același Arsene pe 3 iunie 2020 după ce pe 2 iunie declarase că și-a trimis demisia prin email.

Despre adevărul din spatele unei astfel de demisii, a vorbit la un moment dat doctorul Codruț Munteanu, într-un interviu acordat publicației newsallert.ro: <Declarație explozivă a dr. Codruț Munteanu, fost manager al Spitalului Județean: ”Nu a fost voință politică de la vârful CJ Neamț!”>.

<Medicul a explicat că, ce se întâmplă în spital, în aceste zile, nu este altceva decât rezultatul deciziilor politice luate de la vârful Consiliului Județean Neamț. Concret, decizii luate de președintele Ionel Arsene!
Codruț Munteanu e subliniat că, dacă propunerile pe care le-a făcut în vremea cât a fost manager ar fi fost ascultate de președintele Arsene, nu s-ar fi ajuns în situația de astăzi.
Evident că doctorul Munteanu s-a referit la infecțiile nosocomiale, la decesele apărute pe fondul unor infectări cu viruși din spital, și inclusiv la uciderea în unitatea sanitară a directoarei medicale.
Pe de altă parte, doctorul Munteanu a explicat că, în ciuda viziunilor futuriste de a construi un nou spital, proiect care ar fi durat câțiva ani, Ionel Arsene ar fi trebuit să ia în considerare cât se poate de serios rezultatele controlului efectuat în 2019 de reprezentanții Ministerului Sănătății, prin DSP Vaslui, care spuneau foarte clar: Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este o Bombă Biologică! Adică se moare din cauza infecțiilor intra-spitalicești și trebuie luate decizii urgente și concrete!
Fostul manager susține că nimeni nu a ținut cont de controlul Ministerului Sănătății și astfel s-a ajuns situația ca acum, situația de la spitalul din Piatra-Neamț să fie ”de zece ori mai gravă!”>, scriau în aprilie 2020 cei de la newsallert.ro în introducerea la intervul pe care-l puteți citi AICI.

Deși la instalarea în funcție, lui Codruț Munteanu i se promisese susținere deplină în aplicarea unui management de calitate (probabil că, la fel, și lui Alexandru Filimon), fostul manager ajunsese sabotat atât de pe față de rețele afiliate politic sau econimic din Spital încât nu i se mai permitea să facă și intervenții chirurgicale. Iar toate aceste piedici puse lui Munteanu au arătat clar că „faptele sunt mai relevante decât vorbele dulci”, după cum spune o vorbă de pe alte meleaguri.

Citiți și: CRIMĂ! Pacienţii cu HIV/SIDA, lăsaţi fără tratament!

Sabotaj şi incompetenţă în asigurarea medicaţiei pentru pacienţii HIV-SIDA! Şi totuşi, cine răspunde?

Imagini de coșmar! Pacienți ținuți ca vitele, sub cerul liber, ore întregi, în curtea Spitalului Județean!

Incredibil! Arsene a cerut ieri premierea lunară cu 4.500 de lei a Managerului Spitalului unde pacienții sunt ținuți ca vitele, 12 ore sub cerul liber

Din nou despre mâncarea dată pacienților la Spitalul Județean. Mesaj crunt pentru președintele CJ Neamț…

Revenind la Alexandru Filimon. El a câștigat consursul pentru funcția de manager în decembrie 2020, a semnat contractul de manager în ianuarie 2021 și urmează să treacă prin evaluarea care trebuie făcută anual. Surse apropiate de Filimon spun că o eventuală demisie a acestuia ar putea urma (la nivel teoretic) dar după ce acesta reușește să vadă cu ochii săi împlinirea unei investiții: liftul de la Secția Infecțioase.

Investiția respectivă nu este realizată cu fonduri de la CJ Neamț (instituție foarte darnică în a oferi contracte unora ca Floriana Jucan, Lavinia Șandru etc) ci de Fundația Metropolis a lui Codin Mateiciuc. În mai 2020, când a venit la Piatra Neamț, Mateiciuc a făcut o descriere la obiect a condițiilor din acest Spital Județean, spunând, printre altele: „Este memorialul durerii din 2021. Dăruieste Viața construiește o noua secție ATI. Este SINGURUL lucru în regulă din acea curte de spital județean. În rest? Paragină și nenorocire”.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns