Circ cu verificarea Certificatului Verde la Mallul Shoping din Piatra Neamț. Adolescenții „îi fac” pe paznici…


Intrarea doar cu Certificat Verde în Mallul firmei Nepi, la Piatra Neamț (branduiti ca Shoping Center) nu este o barieră de netrecut pentru adolescenții și tinerii cu tupeu. Sursele Vestea.net spun că zilnic trec prin filtrul paznicilor de la mall zeci (dacă nu sute) de persoane fără certificat, dar inventive.

Cum fac aceștia să intre în magazin? Simplu, la intrare prezintă din telefon sau pe o foaie codul QR al unui Certificat Verde. Care, în aceste cazuri aparține unei alte persoane, rudă sau amic.

Dacă sexul și vârsta bat cu ce le apare pe display paznicilor care verifică informația cu acea aplicație, paznicii nici nu pot face mai mult, nefiind abilitați să legitimersoane, pentru a verifica conformitatea codului QR. Dar, de multe ori, din ce spun aceleași surse, de fapt proprietarii reali de QR sunt persoane chiar de alt sex și vârstă mult mai mare.

Iar adolescenții și tinerii care folosesc acest tertip au propria strategie pentru ca paznicii să nu își dea seama: pândesc când intrarea e mai aglomerată, când pe ușă intră alte 5-6 persoane și ei intră mai în față. E momentul când paznicii se mulțumesc cu confirmarea din partea telefonului lor, nici nu se mai uită ce scrie pe aplicație (nume, deci sex și vârstă).

Pe de altă parte, nici paznicii nu mai au chef să se certe cu oamenii. Așa că ei îndeplinesc formalitatea și dacă aplicația dă OK la un cod QR, de ce ar mai creea ei incidente? Mai ales că de când s-a introdus obligativitatea codlui QR la intrarea în mall, numărul clienților a scăzut cu circa 50-60 la sută și mulți vânzători din spațiile închiriate vorbesc deja cu voce tare despre teama ca ei să-și piardă joburile dacă firmele la care lucrează vor renunța la spațiile închiriate.

D.V.

6 thoughts on “Circ cu verificarea Certificatului Verde la Mallul Shoping din Piatra Neamț. Adolescenții „îi fac” pe paznici…

 1. Deci, am și vaccin și cod și pe naiba sa ii ia. Dar nu voi intra niciodată în nici o cascarabeta care își bate acum joc de oameni .
  Or sa regrete, sunt foarte mulți oameni care fac asta, și nu doar in Piatra Neamț.
  Magazinele care acum nu fac mascaradă de genul asta au de câștigat.
  Cinste Adridan, Lidl, Profi, Kaufland și celor din cartiere .
  Restul faliment ușor .

 2. Domnule Andrei Varga. Eu zic să te mai interesezi un pic cum stă treaba. De ce la unele se intră și unele nu. Consider că sunteți un frustrat (sigur nu aveți vaccin), ofticat că nu puteți întra, și că atunci când va redeschide pentru toți vă veți bea acolo prima cafea. Cât despre faptul că nu veți mai face cumpărături din moll, nu vă cred. Dovada se vede în week-enduri când mor toți cu tava în mână și le fug ochii după un loc liber. În rest să aveți sănătate și spor la cumpărături (de unde doriti)

 3. Am jurat ca e ultima data cand intru la Mall si carrefour…PUIE multa!!!! FALIMENT!!!!

 4. Domnule Costel, va întorc cu sinceritate urările de sănătate .
  Când o să doriți puteți da un semn dlui redactor care are emailul și fără bai puteți constata că e pur adevărat ceea ce afirm .
  Am și vaccin și sunt și informat cum se cuvine .
  Cafea la mall nu beu, dau 17 lei și am asigurat un pachet de cafa acasă .
  La un moment dat al vieții cam ajungi sa drămuiești banul altfel și realizezi că suma data pe o cafea in mall e absolut nejustificat de nerentabilă și nu simți deloc nevoie nici să ai o expunere publică când o bei ca în tinerețe .
  La mall probabil că am intrat de circa 5 ori de când au deschis, e foarte departe, și când nu ai nici mașină să te trambalezi trei cartiere cu traista pe jos chiar nu merită .
  Când doriți dați un email lui Daniel, și îl autorizez public să va dea emailul meu pentru contact și verificare certificat .
  O facem împreună . Chiar puteți după aceea posta aici și o replică despre cum putem uneori greși pe domeniul clasificării și etichetării pe neve .

Comments are closed.