Circ cu Poliția și Pandemia! În Neamț, doar 6 infectați în 14 zile, la o populație de 567.000 de oameni

La cum arată secțiunea Comunicate din siteul IPJ Neamț (unde zilnic este câte un raport despre lupta zeloasă a Poliției cu pandemia), ai crede că județul Neamț (populație 567.000 locuitori) are măcar vreo 100.000 de infectați cu Covid.

Ultima informație publică pe această temă remisă ieri de Prefectura Neamț arată însă că în Neamț sunt doar 6 (șase!) cazuri înregistrate în ultimele 14 zile.

Și cam așa arată secțiunea respectivă din siteul IPJ:

Mai jos, textul din comunicatul de ieri care face referire la implicarea a 180 angajați MAI dar si de la Poliția Locală, razii, verificări, amenzi… Este evident că această operațiune de hiperbolizare a luptei cu o pandemie care nu mai există real nu e opera IPJ Neamț, ci vine ca ordin de sus, de la Minister, CNSU etc…

„În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2,  peste 180 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate 6 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 14 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 14 de mijloace de transport, fiind legitimate 122 de persoane.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19″.

D.V.

Lasă un răspuns