Ciprian Şerban: Deocamdată, Constantin Iacoban este preşedintele CJ Neamţ!

cop cj

Ciprian Şerban (consilier judeţean şi co-preşedinte UNPR, via ex-PPDD) infirmă ipoteza participării lui la o discuţie legată de o iminentă înlocuirea a lui Constantin Iacoban din funcţia de preşedinte interimar CJ Neamţ, pe noua lege, 115.

Surse apropiate mediului politic dădeau mai devreme drept credibilă participarea acestuia la o astfel de întâlnire, în zona Braşov în care alianţa de la CJ, PSD-UNPR (cu tot cu fostul PPDD) ar fi betonată printr-o rocadă Iacoban – Şerban la şefia CJ.

“Nu sunt la Braşov şi mai devreme nu am avut semnal pentru că am fost la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Am văzut şi eu ce se vehiculează prin presă şi nu o să comentez ce spun sau scriu unii ci o să vă spun punctul meu de vedere. UNPR, în noua formulă, lărgită s-a dovedit la Neamţ şi se va dovedi în continuare un proiect de succes cu o echipă de oameni serioşi, maturi. Ştiţi foarte bine că dacă vor interveni noutăţi sau informaţii importante pentru opinia publică le vom comunica oficial, prin comunicate sau în conferinţe de presă. Eu am o foarte bună colaborare cu domnul Iacoban iar deocamdată el este preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, nu are rost să speculăm pe tema asta…”., a spus cel vizat de scenariul avansării.

Întrebat dacă ar refuza sau ar accepta o asemenea ofertă – să preia până la alegeri, în regim de interimat, funcţia de preşedinte CJ – Şerban a răspuns: “Astea cu dacă sunt întrebări foarte periculoase. Şi eu aş putea să vă întreb dacă aţi accepta nuştiu ce ofertă foarte interesantă şi ce aţi putea răspunde? Fiecare om vrea ceva, apoi vrea mai mult, la fel e şi în politică, dar eu vă spun că acum Constantin Iacoban este preşedintele CJ Neamţ, îşi face treaba bine, are susţinerea politică necesară, are şi sprijinul meu şi al colegilor din fostul PPDD. Iar prioritatea noastră, la UNPR, este întărirea echipei, dezvoltarea organizaţiei, nu luptele între noi. Asta e pe primul plan…”.

Redeschiderea discuţiei despre interimatul lui Iacoban pe actuala funcţie arată cât de fragilă este o asemenea poziţie, bazată pe jocuri şi alianţe care se pot mişca de la o zi la alta. În acest moment, în CJ sunt două blocuri mari de aleşi, cu câte 10 consilieri: noul UNPR şi PSD. Culmea e că UNPR-ul, abia format din două bucăţi, este mai compact la mesaj decât PSD-ul frământat, de vreo două luni, de grave probleme, măcar de comunicare, dar nu numai.

Cert este că în urmă cu ceva timp, lui Şerban i s-a propus să ocupe postul de vicepreşedinte CJ, dar formula Arcan-Manoliu a rămas pe funcţie pentru că acesta a refuzat oferta.

Oricum, cât priveşte o posibilă re-alegerea a preşedintelui CJ pe noua lege, la momentul apariţiei acesteia şi prefectul şi secretarul judeţului le-au comunicat consilierilor judeţeni că pot iniţia un proiect de hotărâre în acest. Aleşii judeţeni nu au făcut nici un demers la acel moment (fie pentru că nu doreau, fie pentru că aceste comunicări nu au fost foarte clare sau imperative) şi când nimeni nu se aştepta, subiectul reapare pe tapet.

Coincidenţa face ca acest cancan (sau poate nu e cancan!…) să apară suprapus peste altul, cel legat de posibila schimbare a directorului Cătălin Dughir de la ApaServ. Tema mazilirii lui Dughir a plecat mai întâi din interiorul PSD şi apoi, suprinzător, Iacoban a ieşit public şi a cerut demisia managerului, spunând că nu este nicio legătură între între somaţia lui şi intenţiile unor social-democraţi.

Coincidenţe, coincidenţe…

D.VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.