Ciolacu confirmă, Arsene pe lista neagră: „Are părerile dânsului, eu am părerile mele!”


Stenograma unei emisiuni tv la care a participat liderul PSD, Marcel Ciolacu (care circulă mai ales ca un fel de document intern) confirmă ruptura între acesta și anumiți „baroni județeni”, inclusiv Ionel Arsene, președinte PSD/CJ Neamț.
În respectiva emisiune, Marcel Ciolacu a pronunțat doar două nume de PSD-iști cu care este în totală contradicție – Teodorovici și Arsene, referirea fiind printre fraze în care se referea la modul la modul general la „in ceea ce-i priveste pe unii, nu cred ca mai au ce cauta in acest partid, sau epoca lor a luat sfarsit”, „există anumite persoane pe care eu nu le mai văd în acest moment în linia întâi, în linia a doua, chiar și în linia a treia a Partidului Social Democrat”.

Mai jos, frazele spuse la modul general:

„Cu toate ca cel putin in ceea ce-i priveste pe unii, nu cred ca mai au ce cauta in acest partid, sau epoca lor a luat sfarsit, eu, indiferent de anumite voci ale colegilor mei, nu am luat masuri de excludere a colegilor, nici macar de suspendare”;

„Nu as dori…nu sunt genul de politician care-mi cladesc cariera politica pe cadavrele altor colegi. Nu am facut-o si nici nu o sa o fac. Ii putem numara pe o mana. E normal sa aiba aceste trairi pentru ca urmeaza un examen intern in partid”;

„Eu nu pot să fiu ipocrit și să reneg trecutul și nici nu voi spune că nu îl recunosc. Am și spus mai devreme că există anumite persoane pe care eu nu le mai văd în acest moment în linia întâi, în linia a doua, chiar și în linia a treia a Partidului Social Democrat”;

paragraful concret în care pomenește numele șefului PSD de la Neamț:

Reporter: Eugen Teodorovici va contrazice.
Marcel Ciolacu: Este colegul meu, are parerile dansului, ca si domnul Arsene, dar si eu am parerile mele. La Congres candidez insotit de o echipa PSD, am propus ca colegii mei sa isi desemneze pe regiuni un vicepresedinte, desi mi-as dori mai mult pe domenii, si candidez impreuna cu domnul Paul Stanescu ca secretar general. Nu am avut discutii concrete despre echipa. Decizia colegilor e sa intram in examenul electoral cu o echipa aleasa”.

Și, ca să nu auzim replici puerile cu scosul din context, mai jos, paragrafe in extenso din discuția în care este vorba despre cei neagreați de Ciolacu și când îi pomenește și numele șefului PSD de la Neamț:

Reporter: In PSD exista o rumoare. Veti candida cu o echipa la Congres, s-a schimbat ceva?
Marcel Ciolacu: Ca sa fiu bine inteles, e prima oara cand o conducere a PSD are foarte putin timp pana la un examen electoral. Am cautat in partid o formula pentru ca la Congres sa venim cu un proiect politic si o echipa, nu a lui Ciolacu, ci a PSD. Am pornit cu Paul Stanescu in tara si am avut o serie de intalniri cu toti președintii de organizații. Este normal sa fie o discutie in partid, atata timp cat e constructiva, e directa, fara jigniri, este un pas de normalitate. Indiferent de anumite voci ale colegilor mei, cu toate ca in ce ii priveste pe unii, nu cred ca mai au ce cauta in acest partid sau epoca lor a luat sfarsit, eu nu am luat masuri de excludere, nici macar de suspendare. Am cautat un dialog cat mai activ. Nu sunt genul de politician care isi cladeste cariera pe cadavrele altora.

Reporter: Dar despre cine e vorba?
Marcel Ciolacu: Stiti mai bine decat mine, ii putem numara pe o mana. Este normal sa aiba aceste trairi, pentru ca urmeaza un examen intern. Daca ma uit in istoricul partidului, cred ca acum sunt cele mai putine framantari.

Reporter: Eugen Teodorovici va contrazice.
Marcel Ciolacu: Este colegul meu, are parerile dansului, ca si domnul Arsene, dar si eu am parerile mele. La Congres candidez insotit de o echipa PSD, am propus ca colegii mei sa isi desemneze pe regiuni un vicepresedinte, desi mi-as dori mai mult pe domenii, si candidez impreuna cu domnul Paul Stanescu ca secretar general. Nu am avut discutii concrete despre echipa. Decizia colegilor e sa intram in examenul electoral cu o echipa aleasa. (…)

Reporter: Nu au ajutat pe nimeni acele legi?
Marcel Ciolacu: Anumite perceptii au fost luate ca adevaruri. Intre timp, lumea s-a lamurit care e adevarul. Nu pot sa fiu ipocrit si sa nu recunosc trecutul. Am spus ca exista anumite persoane pe care eu nu le mai vad acum in linia intai sau a doua a PSD. O sa vedeti echipa cu care ma prezint la Congres ca sa stiti la cine ma refer sau nu. Eu sa am blaturi cu Iohannis? Nu cred ca președintele Iohannis a facut vreodata vreun atac mai virulent asupra unui lider politic ca acea acuza rusinoasa si mincinoasa ca as fi vandut Ardealul. Linia rosie a declaratiilor a fost incalcata de președinte, iar acuza cu securistii e o poveste aparuta acum trei-patru ani. Tatal meu a fost pilot si va spun in premiera ca am avut o perchezitie de la Securitate in casa. Copiii de militari nu puteau sa fie securisti sau informatori. Am vrut sa fac un doctorat, am renuntat, era legat de ocupatia mea din acest moment de parlamentar si privea etica in intelligence. Nu e o rusine sa cauti sa afli informatii, sa ai acces la informatii intr-un cadru academic, sa fii mai open minded. Nu e o rusine sa incerci sa intelegi tabloul in mare.

Reporter: Uneori evitati raspunsurile. Credeti ca in PSD aveti acea autoritate necesara in fata sefilor de organizatie?
Marcel Ciolacu: Revin: nu vorbim de contestari, am alt mod de abordare al relatiilor dintre președinte si liderii de organizatii. Acest mod de lucru l-am avut si la Buzau, si cand am venit la conducerea partidului. Mi s-a parut ca avem o conducere mai deschisa, mai colectiva.

Reporter: Stim ca exista o intelegere ca dumneavoastră sa preluati PSD pana la locale. Sorin Grindeanu urma sa preia partidul apoi.
Marcel Ciolacu: Daca eu reuseam sa strang partidul si se pare ca am reusit, de ce sa ma dau la o parte? Posibil sa aveti informatii mai bune ca mine, desi mi-e greu sa cred asta. Am avut si am o relatie buna cu Paul Stanescu, avem alt mod de abordare, avem un stil cu pasi mai inceti si mai precauti, nu exista seara in care eu sa nu vorbesc cu trei-patru președinti de organizatii. Congresul e ceva viu, vom vedea candidaturile si voturile. Cateodata, cu colegii mai intri in competitie. (…)

Reporter: La ASF si Curtea de Conturi ati amanat numirea conducerilor. Teodorovici a spus ca nu e intamplator faptul ca amanarea vine cand se negociaza Congresul.
Marcel Ciolacu: Am avut aceasta discutie cu colegii din tara, daca sa incercam iar un procedeu de forta. Anumite cutume parlamentare au fost incalcate doar de doi oameni politici, Basescu si Dragnea. Liderii de grup au venit cu solicitarea sa prelungim termenul de doua saptamani si sa gaseasca cei mai buni candidati.

Nu este prima dată când Arsene este. îm mod vizibil și public, în vizorul lui Ciolacu. Președintele național al PSD nu s-a dat înapoi să aibă o replică foarte tranșantă la adresa șefului PSD de la Neamț atunci când cel din urmă a avut un grav derapaj de limbaj la adresa deputai Ana Birchall: Ciolacu șterge pe jos cu Arsene după replicile mizerabile la adresa Anei Birchall: „Nu accept acest limbaj de la niciun PSD-ist!”.

D.V.
sursa: stenograma Ciolacu la Digi24, document care circulă pe canale interne PSD.

2 thoughts on “Ciolacu confirmă, Arsene pe lista neagră: „Are părerile dânsului, eu am părerile mele!”

  1. Cat de nesimtit si tupeist poti sa fii sa stai in fruntea unei filiale iar presedintele partidului sa spuna ca nu te mai regasesti nici in linia intai, nici in a -2-a sau a treia.Mai direct carate , partidul nu mai are nevoie de tine, nu-l mai reprezinti.Mergi la Rahova si mai fa o bauta cu condamnatul Dragnea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.