Ciocârlanii, familia din Neamț care și-a transformat casa în „Școală de Meșteșuguri”

Meșteri populari, oameni frumoși și generoși, Familia Ciocârlan este binecunoscută atât publicului nemțean cât și celui național și internațional.

Sunt din comuna Ștefan cel Mare și de o viață asta fac – duc mai departe tradiție și obiceiuri. I-am găsit la ziua unei comune și nu am putut să nu ne apropiem și să admirăm minunile pe care le fac.  Opinci, ii, cămăși populare, măști – toate au ca scop, așa cum spune Elena Ciocârlan, “să ne înfrumusețeze viața”. „Toată viața am lucrat cu copii și Dumnezeu ni-i scoate în cale, în continuare. Copiii sunt dornici să învețe. La poarta noastră bat foarte mulți copii și nu ne îndurăm de ei. Am pornit de la 60 de copii, avem clase, eu și soțul meu, acasă la noi. Sunt clase ornate tradițional, într-o căsuță bătrânească, de peste 100 de ani. Copiii vin și învață tainele meșteșugului.”
Familia Ciocârlan, participă mereu la târguri și expoziții, colaborează cu Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț și încearcă să fie mereu prezentă în viața comunității.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns