Ciobanu, INCOMPATIBIL şi MINCINOS! Cel mai penibil lider din PNL Neamţ

Fostul consilier local PNL Valentin Ciobanu a fost declarat astăzi, OFICIAL, de Agenţia Naţională de Integritate ca fiind un personaj care s-a aflat în stare de INCOMPATIBILITATE în prioada în care a fost consilier local.

Aşa cum Vestea dar şi alte publicaţii din Neamţ au anunţat încă de acum vreun an, firma privată AVA STING la care Ciobanu era şi asociat şi administrator a vândut produse/servicii unor entităţi din subordinea Primăriei/Consiliului Local Piatra Neamţ. De data asta nu o mai spune doar presa ci o certifică ANI, instituţia specializată a statului român. Achiziţii directe, contract comercial încheiat, comenzi, facturi – acesta este caruselul de business prin care bani din bugetul public (votat de Consiliul Local din care Ciobanu făcea parte) ajungeau în conturile firmei private unde acelaşi Ciobanu era patron şi administrator.

<<CIOBANU VALENTIN, fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamț, Județul Neamț – INCOMPATIBILITATE –  În perioada deţinerii funcției de consilier local, respectiv 04 iulie 2016 – 28 septembrie 2017, Ava Sting S.R.L., entitate economică în cadrul căreia persoana evaluată este asociat și administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat un contract comercial și a emis facturi în baza unor comenzi ferme cu mai multe instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Primăriei Municipiului Piatra Neamț. Ulterior, aceste instituții au efectuat plăţi către Ava Sting S.R.L. în valoare de 8.953.42 lei.
Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003>>, se menţionează în comunicatul ANI emis azi, în care unul din cei 16 aleşi locali demascaţi că ar fi încălcat legea este Valentin Ciobanu, om de bază al PNL Piatra Neamţ.

Nu ar fi prima dată când personajul respectiv, în ciuda situaţiei evidente, ar ţipa ca din gură de şarpe că nu e adevărat, că nu e vorba decât de o făcătură a „pretinşilor jurnalisti”. Pentru postacii care dădeau like cu voioşie patriotică la astfel de dezminţiri mincinoase, publicăm mai jos imagini de pe siteul ANI:

Pentru fanii înfocaţi ai acestei creaţii administrative a PNL Piatra Neamţ, publicăm şi un tag spre pagina respectivă din siteul instituţiei de integritate: daţi CLICK AICI!

Evident, Ciobanu poate contesta în Justiţie decizia de mai sus, timp în care poate rămâne – dacă doresc şi el şi colegii din actuala majoritate de la CL Piatra Neamţ – în funcţia de director general Publiserv. La scurt timp după ce ajunsese consilier local, personajul respectiv era foarte vocal în a spune că nu a venit în politică pentru propriul interes, pentru afaceri. Decizia ANI arată cât adevăr spunea… Ca şi demisia de acum câteva luni din funcţia de consilier local pentru a ajunge director general la Publiserv, firmă căreia îi este alocată o felie semnificativă din bugetul oraşului.

De ce publicăm şi insistăm cu atâtea probe ale sentinţei administrative pronunţate azi de ANI? Pentru că instituţia respectivă nu i-a dat azi doar verdictul de INCOMPATIBIL lui Ciobanu ci, indirect, şi pe cel de mincinos patentat.

Astfel, pe 29 iunie 2017, într-o postare care mustea de epitete şi insulte, supărat că Vestea arăta că a fost numit în AGA la una din firmele Consiliului Local cu care firma sa făcuse afaceri (deşi el era atunci consilier local), prea-cinstitul Ciobanu scria cam aşa: <<In acest moment nu sunt #ANCHETAT#CERCETATsau alte lucruri de genul acesta ( mie personal nici o instituție a statului nu mi-a adus la cunoștință acest aspect)>> şi ameninţa cu un proces. Nu a intentat niciun proces pentru că el ştia că minte de îngheaţă apele, în condiţiile în care Vestea publica cu o altă lună în urmă (prin mai 2017) un document fără echivoc: solicitarea primarului Dragoş Chitic către firmele CL ca acestea să comunice dacă au derulat afaceri cu firmele familiei consilierului local Valentin Ciobanu.

Îşi închipuie cineva că primarul PNL Dragoş Chitic a primit de la ANI o solicitare de informaţii cu privire la afacerile derulate cu bani publici de firma consilierului PNL Ciobanu şi nu şi-a informat colegul şi subordonatul de partid? Aşa să fi fost şi totuşi, după ce Vestea publică în mai 2017 acest document cu antetul Primăriei, cu semnăturile primarului şi secretarului şi tu consilier local poţi să te lămureşti, cât tupeu poţi să ai ca după mai bine de o lună să-i faci cu ou şi cu oţet pe cei care ăşi permit să spună că eşti cercetat de ANI?

Ciobanu este doar unul din cei promovaţi de PNL Piatra Neamţ la alegerile locale din 2016. Un personaj care, după cum se vede, aduce deservicii uriaşe de imagine (şi nu numai) liberalilor care nu-şi flutură cinstea doar prin declaraţii feisbuciste. Cine l-a făcut pe Ciobanu – no-name, din punct de vedere politic până în 2016 – vedetă în partid şi l-a cocoţat pe loc eligibil şi apoi pe funcţia de la Publiserv? E doar o întrebare retorică la care liberalii adevăraţi – mai vechi sau mai noi – ştiu răspunsul.

Serveşte un astfel de personaj, prin prestaţiile sale şi, acum, prin bubele judiciar-administrative, unei bune imagini a administraţiei actuale a oraşului? Asta este o întrebare la care doar primarul Dragoş Chitic poate da răspunsul. Dacă vrea şi dacă poate…

Vom reveni.

Daniel VINCA

P.S. – Ca un fel de ghicitoare: unde era la ora 12.05 maşina de serviciu de la Publiserv cu care a mai fost văzut Ciobanu altădată? V-am spus că vom reveni…

 

 

6 thoughts on “Ciobanu, INCOMPATIBIL şi MINCINOS! Cel mai penibil lider din PNL Neamţ

  1. ciobanu si fratii Barjoveanu mint de ingheata apele vara! Dar PNL se mandreste cu asa membrii de partid! Si uite asa Ciobanu a mai batut un cui in sicriul PNL

  2. O fi cotizat omul in campanie si acum trebuia sa-si scoata banutii cheltuiti. Ca nu inteleg ce alte capacitati mirobolante are baiatul asta care mesteca silabele precum guma Turbo………….

Lasă un răspuns