Cine îi are grija lui Mihael Balint de la CJ?

balint1401c

Zilele lui Mihael Balint la Consiliul Judeţean Neamţ ar putea fi numărate, relevă surse din instituţie. Balint (fost secretar de redacţie la Monitorul de Neamţ, fost corespondent România Liberă, fost jurnalist Adevărul de seară etc) lucrează de pe 14 ianuarie 2014 la CJ Neamţ, în departamentul Cabinet Preşedinte.

La angajarea lui Balint la CJ, Culiţă Tărâţă l-a menţinut în funcţia de purtător de cuvânt pe romaşcanul Dan Ailincăi, noul consilier urmând a se ocupa de o temă anunţată vag: “promovare”.

După cum declara chiar Mihael Balint la angajarea sa ca bugetar, relaţia cu Tărâţă e una veche, trecerea sa în plutonul de imagine al demnitarului local venind de la sine: “Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Tărâţă încă din toamna anului 2013. Acea discuţie s-a concretizat acum” (sursa: ziarulceahlăul.ro)

În aceste condiţii este cel puţin surprinzătoare dizgraţia în care ar fi intrat, mai nou, Balint. Cert e că, mai cu fereală sau mai direct, unii jurnalişti nemţeni şi-au permis să spună că Ailincăi ar lua leafa de pomană şi că partea de comunicare de care se ocupă acesta cam seamănă a prestaţie de grădiniţă (răspunsuri date cu întârziere, comunicate date din an în Paşte, şi atunci cu menţiunea “nu este un comunicat ci o informare” etc). În schimb, atunci când a lipsit Alincăi de la serviciu, Balint chiar a trimis vreo câteva communicate scrise ca după manual, ba a trimis şi fotografii de la unele acţiuni ale CJ.

În afară de o posibilă gelozie profesională între cei doi comunicatori, ar putea fi vorba şi de unele “schelete” din dulapul profesional al lui Balint care, din postura de corespondent la publicaţiile centrale, ar fi atins năravurile unora care acum fie sunt sfetnici de primă mână ai lui Tărâţă, fie pot influenţa anumite decizii administrative.

Iar cum, în ultimele săptămâni, Culiţă Tărâţă mai mult a lipsit de la serviciu, nu e exclus ca absenţa preşedintelui Consiliului Judeţean să fi alimentat ideile unora, fie de plată a unor poliţe vechi, fie de eliberare a unor posturi numai bune pentru alte persoane, mai “sigure” decât cineva care nu-şi poate reseta defectul profesional al curiozităţii jurnalistice. Iar Balint este cunoscut ca unul care ştie să extragă informaţiile importante din orice document, oricât de stufos, care-i trece prin mână.

Şi Mihael Balint a fost, e de câteva săptămâni concediu, aspect care, de asemenea, e posibil să fi alimentat informaţiile sau zvonurile despre cine ar fi mai potrivit să-i ia locul.

Contactat telefonic, cel în cauză nici nu a confirmat dar nici nu a infirmat discuţiile care-l vizează. “Sunt încă în concediu, sunt plecat din judeţ. Postul pe care îl ocup e valabil atât cât vrea preşedintele Consiliului Judeţean. Nu e prima oară când ar fi astfel de discuţii, la un moment dat le-am provocat chiar eu, la 6 luni după ce fusesem angajat la Consiliul Judeţean. În acest moment însă nu ştiu nimic de o astfel de ipoteză, mai ales că şi eu şi preşedintele am fost plecaţi din instituţie”, a declarat Mihael Balint.

vestea.net

 

 

One thought on “Cine îi are grija lui Mihael Balint de la CJ?

  1. Hihihi… Pai nu Balint scria despre duduia Soroceanu ca e bolnava de nesimtire si nu cu el se certa Cristi pe saitul lui Urban? Acuma o ajuns Catolicu’ pe mana Sorocenilor si il fac aia ca la Nufarul ca il asteptau de atata vreme la cotitura… Vorba lui Vio ca a ajuns lumea sa o regrete pe Ignatovici!!! Popcorn ca distractie e la maxim!!!!

Lasă un răspuns