Cine e primarul PRINS LA MIJLOC ÎNTRE DOUĂ… URSOAICE?

primar ursoaice ccc

Cine putea fi altul decât Ionel Ciubotaru, primarul oraşului Roznov, localitate care duminică a găzduit cel mai frumos festival de datini de iarnă organizat în Neamţ, de o autoritate locală?

Mulţi dintre cei aproape 200 de artişti din cele 10 ansambluri folclorice care au urcat pe scenă au ţinut să facă o poză cu gazda principală a manifestării, cu primarul de Roznov. Cu Ciubotaru s-au pozat la greu şi coregrafii acestor trupe, şi alţi invitaţi şi, fireşte, mulţi dintre roznoveni, mai tineri sau mai bătrâni.
Din tot acest fenoment “poză cu primarul” nu a lipsit nici momentul în care, înainte de coborârea de pe scenă, şi unii din membri celebrei trupe a Urşilor de la Asău au ţinut să rămână cu o amintire foto cu cel care i-a invitat. Nici ursoaicele nu au făcut excepţie, doamnele şi domnisşoarele îmbrăcate în blană de urs apelând chiar la vestea.net să imortalizeze momentul şi să le remită pozele.

primar ursoaice
Imediat după acest moment, în laterala scenei, doi spectatori mai hâtri comentau de zor inedita şedinţă foto. “Ai văzut, măi? Una din ursoaice a pus laba pe primarul nostru…”, a spus unul dintre ei. “Lasă măi că nu ar fi rău să pună laba şi pe noi… Cel puţin, astea nu or să ceară blănuri. Că au…”, a completat cel de al doilea comentator…

Duminică, pe scena Festivalului de la Roznov au urcat:
-Banda lui Jianu / com. Ştefan cel Mare / coordonator: Sorin Ouatu
-Ansamblul de Datini şi Obiceiuri / com. Ştefan cel Mare / coordonator: Eugen Gliga
-Ansamblul de Datini şi Obiceiuri din com Todireşti – Vaslui / coordonator: Gheorghe Onofrei
-Capra de la Slobozia-Roznov / coordanator: Constantin Burlacu
-Ansamblul Folcloric Trei Generaţii din Flămânzi-Botoşani / Cordoonator : Mihai Atodiresei
-Ansamblul Folcloric Străjerii Bucovinei / Pojorâta-Suceava şi Marius Zgâianu / coordonator: Adrian Erhan
-Ansamblul Roznovenii / Roznov / coordonator: Cristi Bran
-Ansamblul Codrii Neamţului / Piatra Neamţ / coordonator: Sebastian Coroi
-Ceata Urşilor de la Asău / coordonator: Ionuţ şi Daniela Nicodim
-Ansamblul Muguraşii Mărginenilor / coordonator: Dorina Surdu
Solişti vocali: Damian Ouatu, Crista Ursache, Marius Zgâianu

Daniel VINCA

N.B. – O galerie foto de cel puţin 100 de poze (dacă nu şi mai multe), cu fiecare formaţie participantă la Festivalul de la Roznov, va fi postată, în curând pe site, imediat cum e “pansat” laptopul pe care sunt programele folosite pentru procesare în rafală (că RESIZE la bucată e ca şi cum te-ai întâlni cu ursul în pădure…).

Lasă un răspuns