Cinci proiecte respinse în ședința CL


Cinci dintre proiectele propuse pe ordinea de zi a Consiliului local pietrean au picat astăzi, după ce nu au întrunit numărul de voturi necesare. Fie că a fost vorba de obiective de patrimoniu, pentru aprobarea cărora era nevoie de votul a două treimi dintre aleși, fie că era vorba de proiecte care ar fi trecut cu majoritate simplă, acestea nu au primit aprobarea plenului.
Unul dintre aceste proiecte viza acordarea unei aprobări de modernizare și extindere a unui obiectiv aparținând societății Avasting, al cărei administrator este consilierul local Valentin Ciobanu, iar un altul urmărea acordarea unui spațiu pentru deputatul Iulian Bulai, în clădirea Mall Forum Center de la Piața Centrală.
Al treilea avea în vedere modificarea unei hotărâri mai vechi a Consiliului local, privind închirierea unui spațiu de 120 metri pătrați către Locativserv, iar următorul se referea la aprobarea organigramei și statului de funcții ale municipiului Piatra Neamț pentru anul în curs. Nu în cele din urmă, cel de-al cincilea proiect avea urmărea stabilirea prețului de piață pentru un imobil aflat în domeniul privat al municipiului.
Respingerea proiectelor care îi implicau pe deputatul Iulian Bulai și pe consilierul local Valentin Ciobanu a fost pusă de primarul Chitic pe seama apartenenței politice a celor doi solicitanți, alta decât cea majoritară – primul de la USR, cel de-al doilea de la PNL. Explicația a fost dată în conferința de presă ce a urmat ședinței forului local, în care edilul de Piatra Neamț a apreciat, totuși, faptul că unii consilieri PSD au început să voteze după propriile convingeri și nu după indicațiile primite de la partid.
Am apreciat faptul că domniile lor nu au mai executat manevrele de partid și au votat după cum le-a dictat conștiința”, a punctat Chitic. Totodată, el s-a referit și la comunicatul făcut public alaltăieri și semnat de grupul de consilieri PSD, în care aceștia sancționau unele proiecte de lege și spuneau că nu le vor vota. Astăzi, însă, lucrurile au stat total diferit, proiectele respective trecând de plen. „La ședințele din comisii au participat doar 3 consilieri locali PSD, care au și semnat. După ce la mine au venit unii consilieri social-democrați și au spus că au aflat despre acel comunicat din presă, tind să cred că cei care au conceput respectivul comunicat nu au vrut decât să mențină starea de tensiune din Consiliul local, iar eu nu îmi doresc acest lucru”, a mai spus primarul municipiului.
Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au fost incluse 35 de proiecte de hotărâre, din care unul a fost retras. La întâlnirea de lucru au fost prezenți toți cei 23 de aleși locali.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns