Cinci incendii în week-end

Pompierii nemțeni n-au avut tihnă nici pe sfârșitul de săptămână, după cum informează un comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț.
Prima intervenție a avut loc vineri, puțin după ora 13.00, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la vegetația uscată în orașul Roznov. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 900 mp de miriște si 1000 mp cultura de salcie si teren viran. Cauza probabilă a incendiului este fumatul fara respectarea regulilor.
Mai spre seară, un apel la 112 anunța izbucnirea unui incendiu care a cuprins mansard unei case din Roman. De vină a fost o țigară aruncată la întâmplare.
La fața locului  s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tirgu Neamt cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autocamion de interventie si o ambulanță SMURD . Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 50 kg de materiale textile aflate in balconul mansardei”, precizează responsabilii ISU Neamț.
Sâmbătă, pompierii târgnemțeni s-au deplasat la Răucești, pentru a stinge un alt incendiu de vegetație uscată. Cei 9 subofiţeri, dotați cu o autospecială de lucru cu apă și spumă au reușit să stingă flăcările, nu înainte ca acestea să mistuie aproape 4 hectare de teren. Și de această dată, cauza izbucnirii incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Jocul copiilor cu focul a fost cauza care a condus la producerea unui alt incendiu, în anexa Văleni a municipiului Piatra Neamț.
La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă. În urma incendiului au ars aproximativ o tonă de fân și două hectare de vegetație uscată.
Ultimul incendiu s-a produs aseară, aproape de miezul nopții, în Roman, și a afectat o casă. La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, și o ambulanță. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 80 mp din acoperișul casei și anexei cu învelitoare din tablă, precum și bunuri aflate în anexă. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalația electric.

Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns