Cinci ani după gratii pentru că a vrut să-și omoare vărul


Un bărbat de 33 de ani din Dămuc a ajuns la finele săptămânii trecute după gratii, unde va rămâne pentru următorii cinci ani. Potrivit IPJ Neamț, Ion Lungu a fost condamnat pentru tentativă de omor, „în urma unui conflict izbucnit în familie”.
Pe surse, fapta pentru care a fost acuzat bărbatul s-a petrecut în urmă cu mai bine de patru ani. Totul a pornit de la calea de acces spre o pășune din localitate, care a devenit motiv de dispută între părinții bărbatului și un nepot de-al lor. În ziua respectivă, între cele două părți a izbucnit un conflict verbal, care a degenerat în violență fizică. În scurt timp, cele două tabere au ajuns să-și împartă pumni și picioare. Cel mai șifonat a ieșit Gheorghe Lungu, care s-a ales cu mâna ruptă, după ce vărul său Ion Lungu l-a pus la pământ. Inițial, Judecătoria Bicaz l-a condamnat pe agresor la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, sentință ce a nemulțumit victima. În urma recursului înaintat Curții de Apel Bacău, magistrații celei din urmă instanțe au decis condamnarea lui Ion Lungu la cinci ani de închisoare cu executare.
Chiar în ziua în care Tribunalul Neamț a emis mandatul de arestare pe numele tânărului (vinerea trecută, n.red.), acesta a fost găsit de polițiștii din Dămuc în localitatea de domiciliu și a fost dus la închisoare.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns