Chitic şi Simionică, ultima dată UMĂR LÂNGĂ UMĂR, ÎNAINTE DE “RULETA RUSEASCĂ” de azi!

Câteva momente ale zilei de ieri care i-au avut în prim-plan pe cei doi capi ai luptei care se dă, azi, pentru conducerea Primăriei Piatra Neamţ amintesc  – doar ca simbolistică, evident – de un roman important din literatura românească: „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” (Camil Petrescu).

Deşi au părut că se evită la evenimentul de ieri unde au ajuns amândoi (Ziua veteranului de Război), primarul interimar Dragoş Chitic şi viceprimarul Aurelia Simionică au fost puşi totuşi în situaţia de a sta c\teva clipe unul lângă altul, umăr lângă umăr.

A fost momentul când la Monumentul Eroilor a fost depusă coroana de flori din partea Primăriei Piatra Neamţ şi a Consiliului Local.

chitic simionica (2)

În rest, încă de la sosire, cei doi au dat parcă un semnal de “fiecare pe drumul lui”. Mai întâi a sosit Aurelia Simionică, iar apoi Dragoş Chitic. Primarul interimar a stat în zona centrală din trotuarul autorităţilor, chiar în mijloc, la dreapta prefectului Vlad Angheluţă. Mai la dreapta, la vreo câţiva metri distanţă a stat şi Simionică, cu un grup compact de activişti PSD de la Organizaţia Municipală.

chitic simionica (1)

După depunerea de coroane, tipicul protocolului şi organizării face ca VIP-urile să treacă din interiorul zonei delimitate de gard în exteterior, pe trotuar, pentru a asista la parada militară. Parcă a fost o trecere în oglindă. Iarăşi Chitic lângă prefect, de data asta la stânga şi, câţiva metri mai încolo, Simionică cu echipa PSD.

chitic simionica (3)

Nu se ştie când, ca în prima fotografie de la acest articol, cei doi vor mai fi curând unul lângă altul. Proiectele anunţate acum două zile (de debarcare a lui Chitic şi din funcţia de primar interimar şi din cea de viceprimar) seamănă a ruletă rusească. Ori pierde acesta tot (ca şi atribuţii de conducere în Primărie), ori, dacă nu iese jocul PSD, ruleta rusească (în sens figurat, evident) o poate ţinti pe Aurelia Simionică.

Culmea este că acest “divorţ” administrativ se produce într-o perioadă în care echipa de conducere a Primăriei Chitic – Simionică părea una funcţională, fără divergenţe spre exterior.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.