Chitic: Nu sunt probleme cu plăţile la proiectele PNDL 2 la Piatra Neamţ!

Primarul Dragoş Chitic a declarat că nu sunt niciun fel de probleme la plăţile de la cele 3 lucrări făcute de municipalitate cu finanţare de la Guvernul României pe PNDL 2 (Programul de Dezvoltare Locală). Cele 3 investiţii sunt Şcoală şi Grădiniţă în cartierul Sepranţa şi un Pod în Dărmăneşti.

Primarul Dragoş Chitic a fost solicitat de Vestea (în conferinţa de presă de la Primărie, de marţi 29 ianuarie) să spună dacă sunt probleme în finanţarea acestor lucrări, în condiţiile în care în mediul public circulă informaţii conform cărora la nivel naţional multe investiţii de pe această axă de finanţare ar fi blocate pentru că nu sunt bani.

Chitic a spus că a auzit şi el această variantă dar că la Piatra Neamţ nu sunt probleme, plăţile fiind făcute la timp, conform facturărilor şi situaţiilor de lucrări. Apoi primarul de Piatra Neamţ a punctat că, de fapt, astfel de aprobări de proiecte au şi o componentă politică, că Guvernul ia bani cu o mână la de la administraţiile locale (aluzie la diminuarea unor taxe şi impozite care se vărsau în bugetele locale) ca apoi să dea finanţări ca PNDL 2 în mod centralist şi dirijat.

Primarul Chitic nu a detaliat şi nici nu a adus argumente pentru acuzaţia de politizare a aprobării proiectelor pe PNDL2.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns