Chitic îi trage de mânecă pe șefii societăților din subordinea CL


Primarul municipiului Piatra Neamț s-a declarat nemulțumit de activitatea mai multor societăți aflate în subordinea Consiliului local. Așa cum a precizat în cadrul unei conferințe de presă organizată ieri, edilul a convocat la începutul acestei săptămâni o întâlnire cu reprezentanții acestora, dar și cu responsabilii tuturor birourilor și serviciilor din primăria pietreană.
Prima luată în vizor a fost Publiserv, Chitic arătându-se deranjat de faptul că lucrările de reparare a străzilor din municipiu sunt întârziate. „Urgența numărul unu era plombarea tuturor străzilor și abia apoi trebuia trecut la lucrările de asfaltare”, a apreciat primarul. De asemenea, Dragoș Chitic a vorbit și despre faptul că societatea Salubritas și Direcția de Asistență Socială ar trebui să pună la treabă mai mulți beneficiari de ajutor social pentru lucrările de curățenie din oraș. Nici Locativserv n-a scăpat de dojenile lui Chitic, acesta cerând o inventariere cât mai rapidă a locuințelor libere, pentru a putea onora cererile venite din partea solicitanților care se încadrează în lege pentru a le fi repartizată o locuință socială.
În același timp, primarul a vorbit și despre faptul că Locativserv ar trebui să acorde mai multă atenție la modul în care locatarii au grijă de spații. „Garanția care este depusă în momentul preluării locuinței nu trebuie returnată beneficiarului dacă în momentul eliberării spațiului sunt necesare lucrări de reparații”, a mai apreciat Dragoș Chitic, punctând faptul că nu i se pare normal ca bugetul primăriei să fie cel ce suportă costurile respective, pentru stricăciuni apărute din neglijența chiriașului.
Tot referitor la locuințe, primarul a spus și că prețul chiriilor pentru ANL-uri va scădea în perioada următoare. Chiar dacă există deja o hotărâre de Guvern care prevede acest lucru, noul preț al chiriei va putea fi însă stabilit abia după apariția normelor de aplicare a hotărârii respective.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns