Chitic îi face praf pe majoritarii din CL. Excepție Gavrilescu


Primarul Dragoș Chitic n-a ratat nici astăzi ocazia de a da de pământ cu alianța majoritară PSD-PMP-ALDE din CL. Într-o conferință de presă organizată la orele amiezii, președintele PNL Piatra Neamț a vorbit despre „influența dezastruoasă” pe care o au majoritarii asupra orașului, făcând referire în special la social-democrați.
În cei 2 ani și patru luni, de când am preluat funcția de primar, am reușit să așez orașul pe un culoar de dezvoltare favorabil. Astăzi, PSD și aliații de conjunctură trag frâna de mână și joacă murdar. PSD face orice, poate-poate reușește să distrugă ce am construit eu până acum, cu sprijinul echipei mele. Din punctul meu de vedere, ei nu sunt capabili să vină cu idei și soluții și de aceea practică o politică destructivă”, a apreciat Chitic.
În sprijinul afirmației sale, primarul a vorbit atât despre refuzul coaliției majoritare de a accepta varianta provizorie pentru deschiderea Pieței Centrale, cât și despre eliminarea traseelor pentru troleibuze. „Au instaurat frica și chiar dictatura”, a mai spus Chitic referindu-se la social democrați. „Consilierilor (cei din celelalte partide din coaliție, n.red.) le este frică să voteze altfel decât li se dictează. După fiecare ședință sunt sunați și amenințați, și credeți-mă că știu foarte bine ceea ce spun”, a tunat Chitic, concluzionând că și cei de la PMP și ALDE sunt „părtași la aceeași dictatură”.
În vreme ce i-a băgat pe toți consilierii locali PSD, PMP și ALDE în aceeași oală, totuși unul dintre ei a scăpat de acuzațiile lui Chitic. Este vorba de viceprimarul Bogdan Gavrilescu (PMP), pe care Chitic l-a lăudat la scenă deschisă. Întrebat de reporterul Vestea dacă, în eventualitatea în care va fi exclus din partid și va pierde funcția de viceprimar, Gavrilescu va avea totuși un rol de colaborator apropiat al primarului – fie la cabinet, fie pe orice altă funcție în Primărie, așa cum circulă unele informații – Chitic a spus că nu a luat niciodată în calcul o asemenea ipoteză. „Cei care fac asemenea informații sunt lansatori de petarde. Ceea ce vă pot spune este că, de cele mai multe ori, atitudinea viceprimarului a fost una corectă. Bogdan Gavrilescu are o atitudine constructivă și încearcă să își susțină părerea, atât în discuțiile din afara ședințelor CL, cât și în plen”, a încheiat primarul municipiului Piatra Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns