Chitic după condamnare: „Decizie nedreaptă! Sunt nevinovat și mă gândesc dacă mai merită să deții funcție administrativă în România!”

Primarul Dragoș Chitic consideră nedreaptă sentința prin care Curtea de Apel Bacău l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare (cu drept de apel). Susținând că este nevinovat, primarul de Piatra Neamț anunță că se gândește dacă în astfel de circumstanțe mai merită să deții o funcție administrativă.

Astăzi, Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat ca primă instanță într-o speță în care m-am aflat alături de alte cinci persoane, pentru o faptă din urmă cu peste 9 ani, apreciată de către DNA ca fiind nelegală. 
Este o decizie neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul. Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește, mai ales că nu există nicio probă, directă sau indirectă, care să conducă spre un altfel de verdict. Încălcarea legii nu se regăsește în modul meu de a fi, în principiile mele de viață și nu există în trecutul meu fapte de care să-mi fie frică sau rușine. Nu este o sentință care să producă efecte, pentru că nu este definitivă. Mă voi lupta în continuare cu demnitate pentru a-mi demonstra nevinovația în instanța de apel.
În perioada următoare voi analiza cu mare atenție în ce măsura, în astfel de condiții , mai merită să deții o funcție administrativă în România”,
este mesajul transmis în urmă cu 2 ore, de Dragoș Chitic pentru pietreni.

Primarul Dragoș Chitic a fost astăzi condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, și la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi civile (inclusiv de a alege, de a fi ales, de a deține funții publice) tot pentru 3 ani. Prin sentința primei instanțe (decizie care poate fi atacată cu apel) și ceilalți 5 inculpați din „Dosarul schimburilor de terenuri” au primit pedepse de la 2 ani și 8 luni la 3 ani, tot cu suspendare, cu interzicerea drepturilor pe perioade de 2-3 ani, cu termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, instanța a admis și acțiunea civilă și a confirmat prejudiciul de 1.089.170 obligând pe cei 6 inculpați să plătească în solidar. A fost păstrat și sechestrul asigurator pus pe câteva apartamente, inclusiv pe cel al familiei Chitic.

D.V.

4 thoughts on “Chitic după condamnare: „Decizie nedreaptă! Sunt nevinovat și mă gândesc dacă mai merită să deții funcție administrativă în România!”

 1. Nevinovatu lui peste prajit Chitic,ca toti hotii care au ajuns la puscarie intr-un final….e nevinovat,saracutu de el absolut penibil…da cine e vinovat Chitic?cetatenii acestui oras?ei au schimbat terenurile alea? sa zica merci ca e intr-o tara cu o justitie corupta si incompetenta ca altfel primea zeci de ani de puscarie.

  Ancheta asta e 1% din furaciunile din acest oras.Zi merci ca DNA-ul este praf de coruptie si incopetenta ca altfel ai fi stat toata viata in puscarie alaturi de Pinalti si acolitii lui.

  Chitic,daca nu lucrai in administratia publica erai un muritor de foame.Cine sa te angajeze la privat?Ce stii sa faci?Nimic.

  Toata familia iti lucreaza la stat degeaba prin administratia locala,cit de nesimtit trebuie sa fii ca dupa zeci de ani de parazitare a banului publica sa debitezi asemenea mizerii.

  Cara-te de la primarie si nu o mai parazita cu prezenta ta ca In afara de a proteja hotiile si hotii de pe vremea lui Pinalti nu ai facut nimic.

  Esti o rusine pentru acest oras.

 2. Are dreptate, nu merită să mai dețină funcții administrative, hoții nu au ce căuta în administrație. Nu DNA la condamnat ci o instanță de judecată! Bineînțeles că este o decizie nedreaptă și … nu am auzit niciun condamnat să recunoască fapta, public. Să zică merci dacă rămâne cu suspendare. Să se mărească bulgărele!

 3. PNL-istii contesta deciziile justitiei ? Rares Bogdan stie despre aceasta reactie a primarului incompetent ?

 4. Domnilor, nu ati inteles nimic!Initiativa „Fara penali in functii publice” se aplica doar pentru PSD!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.