Chitic: Doar PSD va fi vinovat dacă Piața va sta închisă trei luni de zile


Acesta este concluzia desprinsă din conferința de presă organizată astăzi de primarul Dragoș Chitic, unul dintre subiecte fiind deschiderea Pieței Centrale. Clădirea, refăcută de la zero după ce în iulie 2014 a fost distrusă din temelii de un incendiu, a fost recepționată la începutul acestei săptămâni de reprezentanții societății Urban.
Găsirea unui administrator pentru ca Piața să fie deschisă cât mai curând este una din temele ce urmează să fie supuse dezbaterii consilierilor locali, convocați în ședință extraordinară mâine la prânz. În acest context, Dragoș Chitic a afirmat că, deocamdată, singura variantă legală este de a transfera clădirea către Urban, până la organizarea unei licitații pentru indentificarea celui mai potrivit administrator pentru acest obiectiv. „Aceasta este singura soluție pentru a nu întârzia darea în folosință a Pieței – transferarea clădirii către o societate care are dreptul legal să o primească și să o administreze până la organizarea unei licitații. Singura societate  care are acum acest drept legal este CMI Urban”, a spus Chitic. Totodată, primarul a dat de înțeles că nu are de ales, pentru că niciun partid nu a venit cu o altă variantă și dacă nu se procedează în acest fel, clădirea riscă să rămână închisă până în luna iunie. În contextul în care consilierii locali PSD se vor opune acestui proiect de hotărâre – așa cum au anunțat că vor face – va trebui să se treacă la procedurile pentru organizarea unei licitații. Iar până la finalizarea acesteia vor trece luni bune, timp în care piața nu va putea fi dată în folosință.
Fac un apel la responsabilitate din partea consilierilor locali, să susțină dorința cetățenilor, și nu neapărat a primarului sau a unui grup de oameni, de a deschide cât mai repede Piața Centrală”, a mai punctat primarul municipiului Piatra Neamț.
Chitic a mai punctat că votul de mâine nu înseamnă desemnarea unui administrator pentru hala centrală, ci mai degrabă decizia de a deschide piața la finele acestei luni sau abia în luna iunie. „Cine va decide ca piața să stea închisă trei luni, deși clădirea e gata, va trebui să își asume acest lucru și să le explice oamenilor de ce s-a luat această hotărâre”, a mai adăugat Dragoș Chitic. Totuși, primarul și-a exprimat speranța ca până mâine social-democrații să-și reconsidere punctul de vedere, pentru ca nemțenii să nu mai aștepte câteva luni până să-și poată face cumpărăturile din Piața Centrală.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “Chitic: Doar PSD va fi vinovat dacă Piața va sta închisă trei luni de zile

  1. Nu inteleg de ce piata si alte servicii nu ar putea fi administrate direct de primarie , iar toate societatile CL sa fie dizolvate!

  2. Nici in conditiile de faliment in care se afla primaria,acest domn Chitic nu se opreste in a continua smecheriile clasice invatate de la mentorul lui Pinalti si continua sifonarea banilor de la buget si a veniturilor primariei.

    Asta se intimpla cind populatia indolenta din acest oras nu a iesit la vot si am ajuns sa avem un primar votat numai de tigani si analfabeti.

Lasă un răspuns