Chitic, depăşit de situaţie în criza din transportul de călători: „Am aflat cu stupoare din presă…”

Deşi presa locală tot avertizează de ceva timp, deşi joi au apărut articole cu accent tot mai grav care anunţau iminenţa blocajului transportului de călători operat cu mijloacele Troleibuzul SA, primarul Dragoş Chitic a reacţionat abia joi seara, pe la ora 21 şi evident pe facebook declarându-se suprins că de vineri respectiva societate de transport îşi suspendă activitatea.

Mirarea primarului pare tare ciudată nu numai pentru că Vestea publica pe la ora 15 informaţia cât se poate de clară (articolul din Mesagerul apăruse chiar mai devreme) dar şi pentru că, în urmă cu câteva zile, într-o conferinţă de presă de la sediul partidului din care este suspendat (!!!) încă mai soma CJ să găsească soluţii (deşi legislaţia a devenit foarte clară, CJ nu mai poate da un ban ca subveţie).

„Am aflat si eu cu stupoare, din presa locala, ca Troleibuzul a decis astazi suspendarea transportului public de persoane pe traseele pe care opereaza incepand, culmea, de maine 4 octombrie. Este incredibil cum societatea Consiliului Judetean isi bate joc de locuitorii din 6 localitati (Alexandru Cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești, Roznov și Piatra Neamț), membre ale ADI Urbtrans, luand o decizie inumana si fara sa o comunice primariilor celor sase localitati”, spune Chitic ]n mesajul care continuă apoi cu săgeţi politice la PSD, CJ etc.

Primarul Chitic vorbeşte şi de suma de 800.000 lei necesară lunar societăţii Troleibuzul pentru subvenţionarea diferenţei dintre preţurile la bilete-abonamente şi costurile de producţie, uitând, ca de obicei, să spună că a condus ADI Urbtrans (ca preşedinte şi ca director), poziţie din care semna pentru confirmarea decontării banilor pe care acum, brusc, îi consideră preţul unui management defectuos.

În rest – dacă tot e să fie circ – Chitic cere demisii (nu e clar cui!) şi, nimic nou, anunţă că „Ma voi implica personal si ma voi bate pentru rezolvarea acestei probleme in cel mai scurt timp”.

Mai jos, publicăm integral mesajul primarului (ca să nu fie vorbe cu scoatere din context etc) dar nu înainte de a exprima o anume nedumerire: e normal ca primarului municipiului Piatra Neamţ să afle din presă o informaţie vitală care nu a picat din cer ci, ca într-un fel de preludiu al crizei, a tot fost anunţată de ceva timp? Reamintim că Primăria Piatra Neamţ are un număr consistent de salariaţi (unii, cât în glumă cât în serios, comparau cu Primăria Berlinului – nu punem mâna în foc că o fi chiar aşa). În respectiva primărie există chiar Direcţie sau Serviciu de Transport, există şi un Cabinet al Primarului în care consilierii acestuia ar trebui să se ocupe şi în a-l avertiza pe primar despre ce blocaje grave pot apărea în urbea păstorită de el…

Drept e că suntem în plină perioadă de pre-campanie electorală şi, din informaţiile ajunse la Vestea, unii salariaţi din Cabinetul Primarului sunt prinşi deja cu activităţi politico-electorale în timp ce alţii, în timpul serviciului şi de pe netul plătit din bani publici dau like şi share chiar la alacuri la adresa primarului (stârnite de o tabără din PNL Piatra Neamţ cu care el a intrat în conflict deschis).

Apropos: OUG-ul prin care CJ nu mai poate subvenţiona transportul de călători, sarcina revenind clar Primăriilor, este în vigoare de vreo 4 luni de zile. Ce a făcut concret, în tot acest timp, Primăria Piatra Neamţ?

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

One thought on “Chitic, depăşit de situaţie în criza din transportul de călători: „Am aflat cu stupoare din presă…”

  1. Trebuie sa-l mai suportam un an pe cel mai incompetent primar pe care l-a avut P. Neamt de la Nicu Albu pana in prezent. Numai se vaita si da vina pe altii. Chitic este un nume predestinat acestui personaj. Orasul a stagnat pe tot mandatul acestui nimic !!

Lasă un răspuns