Chitic, cu drag, despre PSD-işti: „O gaşcă de politicieni”, „Căpătuire prin acte de corupţie”

Trezit cu propunerea-şah a PSD de a administra Primăria direct Piaţa centrală până se soluţionează contestaţia la procedura de licitaţie, primarul Dragoş Chitic reacţionează iar, înfierându-i ca într-un adevărat rechizitoriu pe cei de la PSD (şi, evident, „remorca ALDE”). Fără a face economie de epitete, primarul Chitic vorbeşte despre „o gaşcă de politicieni PSD”, „a se capatui prin acte de coruptie” etc.

Mai jos, mesajul integral al primarului Chitic, ca să nu fie vorbe că cităm trunchiat:

„Indrazneste sa crezi ! Se pare ca o gasca de politicieni de la PSD care detin astazi puterea o folosesc pentru a se capatui prin acte de coruptie care aduc prejudicii grave cetatenilor acestui oras.Conform unor articole din presa locala de astazi inteleg ca PSD tine Piata Centrala inchisa de sapte luni pentru a fi oferita prietenilor de familie ale unor lideri politici.
Este strigator la cer ! Dispretul PSD sustinuti de ,,remorca” ALDE fata de cetatenii orasului atinge un nivel inimaginabil. Solicit institutiilor abilitate ale statului sa se autosesizeze si sa ancheteze aceasta situatie.
Asa cum am anuntat voi convoca sedinte extraordinare de Consiliu Local in fiecare saptamana pana se va debloca deschiderea pietei. Vineri 6 octombrie este prima dintre ele , in care le propun consilierilor PSD sI ALDE si varianta preluarii de primarie a administrarii pietei.Astept cu mare interes sa vad ce motive vor mai invoca pentru a nu fi de acord !”.

Revenind la problema de fond ridicată în acest mesaj al lui Dragoş Chitic, evident că pot fi păreri pro sau contra referitoare la acţiunile unui amic/prieten de politician şi dacă acestea acestea pot fi imputate sau nu politicianului. Dincolo de faptul că răspunderea administrativă sau penală este individuală, practica arată că politicienii  nu ezită să folosească în atacurile reciproce arma „X este prietenul politicianului Y” mai ceva decât jurnaliştii.

Ca ipoteză, să zicem că Dragoş Chitic are dreptate şi în spatele deciziei firmei care a făcut contestaţia ar fi imboldul PSD-ist. În acest caz, şi cu asemenea precedent, are dreptul opinia publică să considere că toate relaţiile dintre politicieni şi oameni de afaceri sunt „legături primejdioase” atunci când e vorba de interesul şi banul public? Dacă regula respectivă se aplică în cazul lui Arsene, după cum spune Chitic, opinia publică poate avea aceleaşi dubii dacă, vreodată, vreo procedură de achiziţie publică pe lucrări sau servicii de la Primăria Piatra Neamţ este adjudecată de firme ale căror patroni sau directori sunt – în accepţiunea publică – prieteni sau amici ai primarului? Cum percepţia termenilor „prieten” sau „amic” este foarte largă şi poate fi dirijată şi cu câteva fotografii de la o masă de pe terasă, de la o nuntă sau alt eveniment privat, de la o şedinţă de partid ţinută în sala de conferinţe a unui hotel, de la o bere băută cu unii cu care ai petrecut un concediu, de la o cafea băută cu „prietenul prietenului”, ar rezulta că în acest municipiu, sau judeţ, sau ţară, toate licitaţiile ar trebui câştigate de firme din Tanzania ca să nu mai existe suspiciuni…

Evident că nu credem că politicienii (inclusiv, sau mai ales, cei din Neamţ) or fi nişte măicuţe preacinstite. Ba, dimpotrivă. Evident că legăturile şi conexiunile politicieni – mediu de afaceri sunt, de foarte multe ori, nu doar primejdioase ci criminale (în sens economic) de-a dreptul. Dar să ajungă politicienii să-şi scoată ochii, unii altora, cu prietenii/amicii celorlalţi, care vin la licitaţii şi mai au şi „tupeul” să conteste e deja la (sau peste) limita ipocriziei.

Un detaliu de final: anul trecut, înainte de alegerile locale, primarul Dragoş Chitic s-a declarat iritat şi hărţuit de faptul că ar fi fost fotografiat la o terasă din Piatra Neamţ, cu alte persoane la masă. Să înţelegem că iritarea a fost generată doar de faptul că i-a fost compromisă „intimitatea” unui suc într-un loc public (măcar ca expunere) sau pentru că ar fi crezut că astfel de imagini pot fi dovada unor „legături primejdioase”, în condiţiile în care măcar unul de tovarăşii de terasă ai primarului Chitic era beneficiar de fonduri nerambursabile de la Primărie, printr-un ONG?

Ce facem dacă apar fotografii cu acelaşi Chitic (sau cu oricare alt om politic) alături de alţi proprietari de ONG-uri sau firme care primesc bani din pixul aceluiaşi demnitar, în situaţii private, relaxate? Considerăm, apriori, că trebuie aplicată prezumţia de vinovăţie?

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Chitic, cu drag, despre PSD-işti: „O gaşcă de politicieni”, „Căpătuire prin acte de corupţie”

 1. Asa este Chitic.

  Ar trebui sa fii ultimul care sa vorbesti.

  Ai fos viceprimar pe vremea hotiilor care au pus pe butuci acet oras..

  Cum ajungeti la putere PSD sau PNL,cum va puneti pe furat.An de an,jumatate din bugetul acestui oras este furat cu lucrari in bataie de joc si licitatii trucate.

  Iar adevarul este ca,cei responsabili de distrugerea acestui oras prin furaciuni colosale si indatorarea pe generatii sunteti chiar voi,cei de la PDL/PNL

  Mai mari hoti decit voi cei de la PNL nu au existat in istoria acestui oras.

  Case closed Chitic.

  Asa cum spunea un alt hot …Soric.

 2. Chitic trebuie dus urgent la zarca! El si clanul barjovenilor plus alte hiene neprihanite fura acest municipiu exact ca in vremurile bune ale haiducilor din CODRII VLASIEI! HUOOOO ~

 3. Florin are dreptate!Chitic a fost ani buni locotenentul lui Pinalti si , la un moment dat, a colaborat chiar bine cu PSD!De ce nu ia Piata in administrarea Primariei?!Nu mai iese ciubucul?!

Lasă un răspuns