Chitic către consilierii PSD: Dacă nu vă pricepeți, nu încurcați!

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a afirmat astăzi că grupul de consilieri locali PSD nu a înțeles că în primărie s-a instaurat starea de normalitate, și nu brambureala. „Rugămintea mea pentru PSD este aceea ca măcar să nu încurce, dacă nu se pricep”, a spus Chitic.
Declarația edilului de Piatra Neamț vine după o ședință extraordinară a Consiliului local, convocată de social-democrații din coaliția majoritară, pe a cărei ordine de zi fuseseră incluse, inițial, cinci proiecte de hotărâre. Cel mai controversat prevedea reducerea programului de antrenamente la două în fiecare săptămână pentru mai multe cluburi sportive din oraș. De altfel, azi dimineață, înainte de extraordinara din CL, chiar colegii de coaliție ai pesediștilor, cei din PMP – prin vocea liderului lor Laurențiu Dulamă – anunțaseră că nu vor susține acest proiect, care ar aduce atingere sportului pietrean și nemțean. De altfel, toți aleșii locali PNL au venit la ședință îmbrăcați în tricouri cu mesajul „Susținem sportul nemțean”.


Până la urmă, proiectul cu pricina a fost retras de pe ordinea de zi chiar la debutul ședinței Consiliului local, care a durat două minute și jumătate și la care au participat 21 din cei 23 de aleși locali.
Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul local este un exemplu de cum să nu faci administrație. Așa ceva nu mi-a fost dat să văd în cei opt ani de când sunt în administrația publică locală. Pentru două proiecte, nu au întrunit nici măcar majoritatea simplă”, a mai spus primarul.
Afirmațiile lui Dragoș Chitic au fost întărite și de consilierul PNL Paul Pintilie.
Conform proiectului pe care cei din PSD l-au retras în al doisprezecelea ceas, trebuia redus accesul la antrenamente al membrilor acestor cluburi. Nu este prima dată când consilierii PSD fac acest lucru, lovind, practic, în sportul nemțean”.
Alte două proiecte, aflate în strânsă legătură, vizau un obiectiv aflat în patrimoniul municipiului – respectiv Stadionul „Ceahlăul”. Cum numărul aleșilor locali prezenți la ședință nu a fost suficient întrunirii a două treimi din voturi, cele două proiecte au picat. La fel s-a întâmplat și cu alte două inițiative legislative, una care prevedea acordarea unei locuințe de serviciu pentru Locativserv, cealaltă având în vedere schimbarea unor locuințe atribuite prin ANL.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns