Chitic către consilierii “majorităţii toxice”: “DNA, Curte de Conturi, răspundere penală”

Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ a transmis câteva avertismente foarte dure consilierilor din Alianţa majoritară din CL (PSD, PMP, ALDE), fluturându-le acestora riscul de a fi anchetaţi de DNA sau de a da cu subsemnatul la Curtea de Conturi.

În contextul posibilităţii ca la şedinţa de CL care urmează să fie votat un proiect prin care valoarea subvenţionată a unor abonamente de transport ar creşte de la 15 lei la 60 de lei, situaţie care ar greva bugetul municipalităţii cu suma de 1.500.000 de lei, primarul a transmis următorul semnal: “Vreau încă o data să atreg atenţia consilierilor de la cele 3 partide politice care formează alianţa majoritară în CL, îi avertizez că dacă acest proiect va trece vom sesiza instituţiile statului, Curtea de Conturi şi ne gândim chiar la Direcţia Naţională Anticorupţie. Le spun foarte respectuos că nu putem permite aşa ceva şi să nu se mire când instituţii ale statului îi vor chema să dea note explicative referitoare la modul cum votează în Consiliul Local, având riscul răspunderii chiar penale în acest caz”.

Chitic a punctat că “nici nu avem la capitolul bugetar respectiv disponibil de 15 miliarde de lei vechi”.

Respectivele avertismente au fost transmise într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri la Primărie, după un şablon care pare deja patentat (jelania primarului înainte de şedinţă). Un mesaj la fel de clar a fost expus de primar şi în ce priveşte proiectul de aprobare a bugetului Salubritas (respins la o şedinţă anterioară): <<Vreau să aduc la cunoştinţa consilierilor locali din alianţa majoritară PSD, PMP şi ALDE faptul că fiecare vot din Consiliul Local înseamnă şi o răspundere personală. Şi sunt instituţii ale statului care le vor adresa întrebări pentru voturile care au afectat în mod negativ funcţionarea unor zone din sistemul public. Eu le sugerez să înceteze să se joace. Răspunderea o poartă în nume personal şi nu este a partidului din care fac parte, chiar dacă partidul le spune cum să voteze. Au dreptul să-şi exprime opţiunea pentru o iniţiativă sau alta prin vot dar nu au dreptul să afecteze buna funcţionare a oraşului. Nu au dreptul să ia decizii care să influenţeze negative viaţa cetăţenilor din acest oraş”.

Primarul Chitic i-a mai criticat pe adversari – anticipând probabil votul acestora – şi pe subiectul desfiinţării funcţiiilor de city-manager şi consilieri personali, a deschiderii Pieţei Centrale (unul din proiecte vizând darea în administraţie direct către Urban, fără licitaţie, până la desfăşurarea procedurii respective).

Edilul s-a arătat nemulţumit şi de opoziţia pe care a manifestat-o coaliţia majoritară la procedurile de aprobare a cumpărării unor terenuri publice aflate în continuare unor proprietăţi private, apreciind că e un semnal negativ dat potenţialilor investitori.

Pe parcursul respectivei conferinţe de presă, consilierii locali care fac parte din partidele alianţei majoritare au fost etichetaţi drept „majoritate toxică” sau „majoritate păguboasă”.

Mai jos, în format video, respectiva conferinţă de presă:

Daniel VINCA / video Turn TV

4 thoughts on “Chitic către consilierii “majorităţii toxice”: “DNA, Curte de Conturi, răspundere penală”

 1. Art. 206
  Ameninţarea
  (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
  (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

  Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-206

 2. Declaratia de presa a Domnului Primar Chitic pare o amenintare la adresa consilierilor . Recomand prudenta in astfel de declaratii , pot face obiectul unor plageri penale !!!

 3. Amenintare este egal- INFRACTIUNE!! Sunt curios cand vor interveni institutiile statului sa opreasca aceste practic staliniste??!!

 4. Stim cu totii ca scopul de a fi consilier local/judetean este sa sifonezi bugetul local/judetean.

  Adica,sa-ti iei spagi de pe urma dreptului tau de vot.

  Lucrarile sunt incredintate si votate exclusiv in favoarea celor care dau spagi.

  Cei care dau spagi trebuie sa si le scoata de undeva.Le scot din lucrarile pe care le fac.

  Drept rezultat,lucrarile sunt de cea mai proasta calitate.Receptia este facuta cu ochii inchisi de spagarii din administratia locala,care primesc si ei parte din spagi.

  Asa se fura in administratia mafiota din Neamt si nu numai…

  De aia nu avem nimic.Totul este praf.

  Acelasi lucru i se aplica si Primarului.El este capul sistemului mafiot.

  TOATA LUMEA STIE

  Singurii care nu stiu de aceste lucruri sunt cei de la DNA Bacau/Parchetul Neamt .

  Nu stiu din cauza faptului ca sunt corupti si prosti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.