Chitic cântă prohodul PNL la Neamţ! În urmă cu câteva zile se dezicea şi de PDL!

Dragoş Chitic nu vede un viitor în culori optimiste pentru PNL Neamţ, după şedinţa de miercuri seara a BPJ în care a fost desfiinţat BPL PNL Piatra Neamţ şi (consecinţă) el a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

„Prin astfel de acţiuni PNL Neamţ îşi periclitează şansa de a deveni cea mai puternică forţă politică judeţeană”, spune Dragoş Chitic într-o declaraţie un pic mai amplă (vezi AICI – ), fragmentul de mai sus fiind un fel de traducere a clasicului citat „După mine, potopul!”.

Nu ar fi o noutate ca Dragoş Chitic să se lepede de cei care i-au fost tovarăşi de drum când i-a fost lui bine. Chiar în urmă cu câteva zile (într-un comentariu la postarea lui în care făcea un fel de dedicaţii academice unor liberali pe care-i acuza că joacă la păcănele sau că „trag pe nas”), actualul primar PNL dădea cu biciul în PDL (partid care l-a transformat dintr-un ilustru necunoscut în om politic), susţinând – în premieră absolută – că a fost foarte deranjat când foştii idoli au tăiat din pensiile şi salariile românilor.

Pentru cei care au încredere în printscreen-urile de la Vestea, dovada e mai jos (o puteţi găsi şi pe contul de facebook al primarului, dacă nu apucă să şteargă):

Ce vedeţi mai sus este o dezvăluire absolut senzaţională! „Dacă aţi şti reacţia mea…”, spune Dragoş Chitic dar este evident că respectiva doamnă nu are de unde să o ştie pentru că nici la momentul tăierii pensiilor şi salariilor, nici ulterior (până acum!), fostul activist de frunte PDL nu şi-a asumat vreo poziţie curajoasă, în contradictoriu cu partidul care i-a dat atâtea funcţii. Cât priveşte pe „cei care au decis atunci” şi acum ar fi istorie, presupunem că în afară de Traian Băsescu (ex-preşedintele României, actualmente senator şi preşedinte PMP), sau Emil Boc (ex-premier, actualmente unul dintre cei mai bine cotaţi primari din România), ar putea fi vorba şi de ex-PDL-ista Raluca Turcan (preşedinte PNL la momentul în care Chitic a intrat în acest partid că altminteri îl debarcau cei de la PSD din funcţia de primar interimar) sau Vasile Blaga (unul din liderii PDL-PNL care a girat pentru el) şi de alţi PDL-işti care l-au susţinut pentru ca el, Chitic, să nu ajungă istorie.

Cât priveşte sentimentele reale ale actualului primar faţă de PDL, dacă până acum nu au ieşit la suprafaţă, rămâne cronologia unor momente. Astfel, atunci când preşedintele PDL Piatra Neamţ, Laurenţiu Dulamă a părăsit funcţia respectivă, Chitic a rămas PDL-ist, fiind chiar vicepreşedinte al organizaţiei municipale.

Istoria recentă consemnează faptul că totuşi a părăsit PDL, în octombrie 2014, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale la care Klaus Iohannis a candidat din partea ACL (alianţă electorală formată din PNL şi PDL), pe baza celebrei Ordonanţei Dragnea (care a legiferat traseismul politic), declarându-se independent sută la sută.

Peste câteva luni avea să uite de această aroganţă şi bătea la uşa PNL Neamţ şi jura credinţă veşnică organizaţiei conduse atunci de preşedintele interimar Mugur Cozmanciuc. Iluminarea politico-liberală venea din pericolul de a-şi pierde funcţia de primar interimar pe care între timp o aveau cei de la PSD iar fără voturile consilierilor PNL de atunci Dragoş Chitic ar fi fost istorie.

Culmea este că Mugur Cozmanciuc – cel care prin sprijinul acordat atunci lui Dragoş Chitic a nemulţumit alţi liberali şi, ulterior, şi PDL-işti – este şi acum preşedinte al PNL Neamţ, organizaţie judeţeană la care se referea actualul primar, în ultima sa conferinţă de presă, când spunea că ar dori o activitate mai bună.

Cât priveşte antipatia declarată de Dragoş Chitic la adresa PDL-iştilor (din rândul cărora a făcut parte) şi a deciziilor politice ale acestora, istoria recentă arată că principalul lui colaborator este consilierul local Romel Bîrjoveanu, devenit liberal prin predarea de la Cabinetul parlamentar al lui Marius Rogin (deputat PDL) la cel al lui Eugen Ţapu. Bîrjoveanu a fost timp de două mandate consilier la Cabinetul lui Rogin şi, în aceeaşi perioadă a şi fost avansat politic pe funcţia de secretar executiv PDL Neamţ. Ca şi Chitic, şi consilierul local respectiv – reconvertit de la portocaliu la galben-albastru – a avut ieşiri în public în care, post-factum, îi critica pe… PDL-işti.

Iar acum, prin astfel de anunţuri profetice („Prin astfel de acţiuni PNL Neamţ îşi periclitează şansa de a deveni cea mai puternică forţă politică judeţeană”), Dragoş Chitic anunţă nori de furtună pentru cei care au luat o măsură cu care este de acord. Probabil că expertiza şi experienţa politică căpătată prin astfel de mişcări precum cele de mai sus âl îndreptăţesc la astfel de analize şi profeţii…

Undeva are totuşi dreptate cu şansele PNL de a deveni prima forţă politică în Neamţ. Probabil că şi-a adus aminte de colosalul scor – 14 la sută – obţinut la alegerile parlamentare din 2016 de PNL la Piatra Neamţ, cu Dragoş Chitic ales primar în urmă cu câteva luni dar şi în funcţia de preşedinte PNL Piatra Neamţ. Reculul de la rezultatul cu care Chitic a câştigat Primăria (35 la sută) la „colosalul” scor de 14 procente dă un rezultat, pe pierdere, de peste 20 de procente în capitala de judeţ, situaţie care e foarte posibil să fi costat PNL-ul pierderea unui mandat de deputat.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Chitic cântă prohodul PNL la Neamţ! În urmă cu câteva zile se dezicea şi de PDL!

  1. Totusi, dl. Chitic nu poate fi facut responsabil in exclusivitate pentru rezultatele slabe de la alegerile parlamentare!Aceste alegeri au fost coordonate, la PNL, de ilustrii candidati si parlamentari Cozmanciuc si Tapu!Cu astfel de candidati de prin Iasi si Roman, fara charisma si fara implicare, era greu de realizat un scor mai bun….

Lasă un răspuns